Interpreţii de manele vor trebui să plătească impozit pe veniturile obţinute, la fel ca orice alt cetăţean, iar acest lucru se va realiza prin metoda controalelor indirecte, a spus premierul Emil Boc.

El a arătat că interpreţii de manele vor fi trataţi ca restul cetăţenilor, aceştia fiind nevoiţi să plătească impozite pe veniturile obţinute.

„Se poate face prin controale indirecte, care vor permite ca şi maneliştii să fie trataţi ca toţi cetăţenii acestei ţări şi să plătească impozite şi taxe legale. E problema Finanţelor să stabilească modul în care se face această impozitare, dar există metoda controlului indirect”, a afirmat Emil Boc.

El a spus că orice contribuabil din România, care realizează venituri trebuie să plătească un impozit aferent la bugetul de stat. “Pe noi ne interesează care realizează un venit să nu şi-l ascundă şi să-l transfere prin evaziune fiscală în alte profituri şi să plătească, conform legii, taxele la bugetul de stat”, a mai spus premierul.

Normele de aplicare vor fi elaborate până la sfârşitul acestei luni, a spus Boc. „Prevederea este în codul fiscal, adoptată prin ordonanţă de urgenţă şi acum se elaborează normele de aplicare a Codului Fiscal, aprobat prin ordonanţă de urgenţă. Cel care face acest lucru este şeful ANAF. Normele vor fi aprobate prin ordin, până la sfârşitul lunii august”, a afirmat premierul Emil Boc.