Decizie extrem de controversată luată de către Guvernul Orban. Nimeni nu se aștepta la o asemenea numire, în plină criză sanitară, dar și economică.

Decizie bombă luată în cel mai mare secret!

Executivul a numit în funcție o tânără de doar 33 de ani care ia decizii într-o companie strategică în România. Este vorba despre Elena Ghindici, de doar 33 de ani. Pe 5 martie, Ghindici a fost numită de Ministerul Transporturilor în Consiliul de Administrație de la CFR Marfă. Mandatul acesteia a fost deja prelungit de două ori. Va fi în această funcție cel puțin până în ianuarie 2021.

Numirea a avut loc la trei zile după ce Elena Ghindici devenise consilier al consilierului de stat Virgil Guran, unul dintre cei mai influenți lideri PNL.

CV-ul Elenei Ghindici este unul stufos. Patroană a unui magazin de carne, director al unei uniuni a cooperativelor agricole de producție, angajată la Transelectrica și membru în Consiliul de Administrație al unui producător de componente de muniție.

În urmă cu doar câteva zile, pe 1 septembrie, în cadrul unei Adunări Generale Ordinare a Acționarilor de la SNTFM CFR Marfă, Ghindici a fost numită provizoriu, de Ministerul Transporturilor, din nou, în Consiliul de Administrație (CA), pentru un mandat valabil până în ianuarie 2021. Fiecare membru provizoriu al CA primește o indemnizație fixă lunară brută de 2.790 de lei.

Prima numire a lui Ghindici în CA-ul de la CFR Marfă a avut loc pe 5 martie, la trei zile după ce constănțeanca a devenit consilier al consilierului de stat pentru probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului, Virgil Guran.

”Domnul consilier de stat Virgil Guran avea mevoie de o persoană care să se ocupe de partea de comunicare, imagine și astfel am hotărât să îl ajut pe această latură, în calitate de consilier, fiind angajată cu jumătate de normă. Nu sunt membru PNL”, a declarat Ghindici.

Pe contul personal de Facebook, Ghindici are trecute în lista de ”Aprecieri” numele mai multor șefi liberali, precum și mai multe organizații PNL din București, Constanța, dar și Dâmbovița. unde șefia organizației liberale este deținută de Virgil Guran.

Criză cumplită la CFR 

CFR Marfă este una dintre companiile de stat cu o situație financiară dezastruoasă, fiind frecvent în topul datornicilor la buget. Cele mai recente date arată că, în 2019, compania a avut cele mai mari pierderi din ultimii șase ani: aproape 240 de milioane de lei. Datoriile firmei se ridică la 1,3 miliarde de lei. În perioada 2005-2019, numărul de angajați s-a redus cu aproape 75%, conform g4media.ro.

Registrul Comerțului și mass-media arată că, în 2018, Ghindici a preluat de la fostul ei partener o firmă de comerț cu tutun din Constanța căreia apoi i-a schimbat obiectul principal de activitate în comerț cu ridicata al cărnii și produselor din carne. Tot în această perioadă, ea a devenit director executiv al Uniunii Naționale a Cooperativelor Agricole de Producție Integrate, asociație care are ca scop promovarea producătorilor locali sub umbrela unui brand numit ”Țara mea”.

În această calitate, Ghindici a avut întâlniri și cu ministrul PSD al Agriculturii de la acel moment, Petre Daea. Și tot în guvernarea PSD, la jumătatea lui 2019, Ghindici a ajuns în două posturi la firme de stat: Transelectrica (unde a fost angajată în perioada iulie-decembrie 2019) și în CA-ul de la Metrom SA Brașov (filială a Companiei Naționale Romarm), producător de componente de muniție pentru armament.

Ghindici ajunsese acolo din partea acționarului Ministerului Economiei și a avut două mandate: iunie-octombrie 2019 și octombrie 2019-ianuarie 2020. Pentru activitatea de la Metrom, ea a menționat venituri de 11.849 de lei.

”Am lucrat timp de 2 ani în domeniul naval, în cadrul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime. De aproximativ un an și jumătate lucrez la Compania Națională de Transport al Energiei Electrice, unde îmi desfășor activitatea în cadrul Departamentului de Relații Publice și Comunicare Instituțională, având atribuții și în cadrul Departamentului de Deplasări Externe. Am lucrat în domeniul privat, având experiență managerială. Sunt economist”, a declarat Ghindici referitor la experiențele care au calificat-o să ocupe posturile de la Metrom SA și CFR Marfă.