Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, aduce acuzații foarte grave partidului aflat la guvernare, despre care spune că nu este capabil să folosească resursele puse la dispoziție de Comisia Europeană, în contextul necesității ca economia românească să fie repornită, după închiderea din timpul stării de urgență.

Acuzele sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât Comisia Europeană a anunțat miercuri alocări suplimentare de 33 miliarde euro pentru țara noastră, din care 19,6 miliarde euro nerambursabile, fonduri suplimentare față de alocarea deja prevăzută în Cadrul Financiar Multianual 2021-2027.

”PNL nu a fost în stare să folosească resursele europene”

”Comisia Europeană a propus astăzi un plan ambițios de relansare economică pentru Uniunea Europeană la care familia social democrată europeană a contribuit semnificativ.

Din păcate, în ultimele luni, guvernarea PNL nu a fost în stare să folosească resursele europene puse la dispoziție încă de la începutul crizei generate de COVID-19.

Au fost miliarde de euro pe care România i-a pierdut din cauza incompetenței, aroganței și autosuficienței miniștrilor liberali”, a scris Ciolacu miercuri pe Facebook.

”IMM Invest a eșuat încă din start!”

”Dar cu adevărat șocant este că în timp ce UE a pus deja pe masă un plan pentru toate statele membre, PNL nu este în stare să prezinte nici măcar un pachet minimal de măsuri concrete pentru repornirea economiei naționale. Singurul program – IMM Invest, a eșuat încă din start!

Solicit, în numele Partidului Social Democrat, ca actualul Guvern să vină în fața Parlamentului cu un plan serios de revenire economică care să prevadă folosirea adecvată a banilor europeni.

Dacă PNL ar fi fost preocupat să atragă banii europeni și nu să dea tunuri prin firmele de casă poate că astăzi n-am fi avut sute de mii de șomeri, zeci de mii de firme închise, o explozie a prețurilor și o prăbușire a nivelului de trai”, a arătat președintele interimar al PSD.