Guvernul nu a aprobat, miercuri, bugetul de venituri şi cheltuieli al Metrorex, deoarece forma actuală a proiecţiei bugetare a companiei indică un nivel prea mare al cheltuielilor în raport cu veniturile, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

„Proiectul de hotărâre privind bugetul Metrorex nu s-a aflat pe lista actelor normative pregătite pentru şedinţa de guvern, dar problema a fost ridicată în reuniunea de miercuri a Cabinetului de către ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu. S-a ajuns însă la concluzia că, în forma actuală, nivelul cheltuielilor este prea mare în raport cu veniturile preconizate de companie şi nu poate fi susţinut”, au arătat sursele citate.

Sindicaliştii de la metrou au protestat, săptămâna trecută, nemulţumiţi că administraţia refuză începerea negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă, în condiţiile în care cel vechi a expirat la 1 noiembrie, şi au solicitat o majorare a salariilor cu 26%.

Preşedintele uniunii sindicale de la metrou, Ion Rădoi, declara atunci că a înaintat adrese administraţiei încă din 25 august pentru începerea negocierilor unui nou contract colectiv, dar că administraţia a motivat că negocierile legate de salarii nu pot începe, deoarece nu a fost aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2009.

Sindicaliştii au declanşat conflictul colectiv de muncă şi susţineau că, potrivit legii, între 2 şi 15 noiembrie, pot ajunge la grevă.

Reprezentanţii Ministerului Finanţelor i-au asigurat pe sindicaliştii de la metrou că bugetul Metrorex a fost aprobat de Guvern şi că va fi publicat în Monitorul Oficial, dar cei ai Ministerului Transporturilor au arătat că a fost aprobat doar un memorandum în acest sens.

SURSA: Mediafax