Copreședintele AUR, Claudiu Târziu consideră că Guvernul are de dat explicații pentru restricțiile impuse. Acesta nu vede rostul închiderii magazinelor la ora 18.00, atunci când unii oameni nici nu au terminat munca.

„Ar trebui să răspundă Guvernul ăsta. De ce se consideră că virusul circulă mai cu fervoare noaptea. De ce închid magazinele la ore când oamenii nu și-au terminat serviciul. Iată se fac cozi peste tot, iar cei care nu mai prind magazinele deschise fac cozi la benzinării.

De ce se duce campania asta pentru vaccinare și ni se spune că trebuie făcut, dar nu ni se face și o campanie de informare. Având în vedere că vaccinurile astea sunt în studiu clinic. Unii nu știu, iar cei care știu ascund alte interese”, a declarat Claudiu Târziu la Antena 3.

În privința ministrului Sănătății, Claudiu Târziu spune că ar trebui să-și dea demisia pentru că „nu știe de fapt nimic”.

„Nu știu cine se uită în gura lui. Ar trebui mâine să își dea demisia. Omul se vede că nu știe de fapt nimic. Omul știe ce spune, manipulează”, spune Claudiu Târziu despre Vlad Voiculescu.

Autoritățile trebuie să răspundă la multe întrebări

În cursul zilei de sâmbătă, Claudiu Târziu, copreședintele AUR a adresat într-o postare pe pagina sa de socializare 10 întrebări la care, în opinia sa, autoritățile evită să răspundă. Acesta punctează că mai sunt și multe alte întrebări de „de bun simț, la care autoritățile fie răspund neconvingător, fie aleg să nu răspundă.”

Acesta spunea că modul în care acționează autoritățile în cazul protestelor contra restricțiilor pe motiv de COVID „arată că apără, cu disperare, ceva”, dar nu sănătatea publică.

„În plus, sunt nenumărate întrebări legitime despre felul în care autoritățile combat pandemia, întrebări la care aceste autorități evită să răspundă și care, toate, te duc cu gândul că ești înșelat. (…) Această manieră de a trata poporul ca pe o turmă ignorantă, care trebuie trasă către staul de belciugul pus în nas, nu este de natură să crească încrederea, ci dimpotrivă.

Iată de ce capătă tot mai multă consistență bănuiala că guvernul nostru, dimpreună cu adevăratul lui șef, de la Cotroceni, apără alt interes decât cel național. O fi o teorie a conspirație, dar atunci autoritățile să o demonteze prin transparență și printr-un tratament uman aplicat românilor.

Nu suntem sclavii guvernului, ci guvernul este chemat să ne servească pe noi, poporul”, a încheiat postarea liderul AUR, Claudiu Târziu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea