Guvernul a suplimentat, printr-o hotărâre adoptată miercuri, bugetul Ministerului Economiei cu 1,5 milioane lei, pentru construcţia de case destinate persoanelor din Ocnele Mari, afectate de surpările salinei din localitate, şi continuarea programului de ecologizare. Suma provine din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a declarat miercuri că reprezentanţi ai Corpului de Control al primului-ministru au început verificarea respectării cadrului legal în ceea ce priveşte efectuarea evaluărilor în vederea acordării de despăgubiri persoanelor afectate.

Finanţarea va permite continuarea lucrărilor de conservare şi ecologizare a zonelor afectate de activitatea de exploatare a zăcământului de sare şi reducerea riscurilor producerii unor catastrofe ecologice.

Premierul Emil Boc a declarat, la 8 august, că la viitoarea rectificare bugetară, din luna august, Guvernul va aloca şi sumele restante pentru construcţia caselor locuitorilor din Ocnele Mari, care şi-au pierdut locuinţele în urma surpărilor salinei.

În iulie, autorităţile au început o operaţiune de prăbuşire controlată a tavanului fostei saline, lucrările urmând să dureze circa trei-patru luni. Mai multe familii au fost evacuate şi este posibil ca şi alte persoane să fie mutate în localitatea Căzăneşti, de lângă Râmnicu-Vâlcea, în locuinţe care trebuie construite de stat.

SURSA: Mediafax