"Tot o parte a discuţiilor noastre de astăzi a fost cea legată de ce spuneam şi ieri la începutul şedinţei de Guvern, unde am şi avut pe ordinea de zi acel proiect de lege care se referea la ucenici, la stagiari şi la facilităţile pe care statul român le oferă", a spus Sorin Grindeanu, vineri, într-o conferinţă de presă la finalul vizitei de lucru pe care a făcut-o la sediul producătorului de electrocasnice Arctic Găeşti.

"Aici am discutat de Legea Educaţiei, şi anume faptul că, de multe ori, sunt probleme cu care se confruntă şi sunt convins că nu doar cei de aici, e o problemă mai largă, ceea ce iese de pe băncile şcolii nu este în concordanţă cu nevoile pieţei. E o mare problemă, de aceea am mai spus şi eu şi colegii mei, una din priorităţile pe care le avem în acest an e să venim cu proiectul noii Legi a Educaţiei. Un proiect extrem de important care trebuie să ţină cont şi de piaţa muncii", a mai spus Grindeanu. 

Premierul a precizat că, în privinţa ocupării forţei de muncă, la nivelul judeţului Dâmboviţa, "spre deosebire de alte judeţe, rata şomajului e destul de mare". 

"Problema e de calificare şi de ceea ce poţi să iei (ca angajator – n.r.). Să nu mai pierzi timp că nu ai pregătit (personal – n.r.) ci, prin şcoală, prin ceea ce înseamnă adaptarea şcolii la nevoile pieţei acesta să poate să intre direct în producţie. Cei de aici (de la Arctic Găeşti – n.r.) îşi vor deschide o nouă facilitate, ceea ce va însemna peste 1.000 de locuri de muncă. Şi, intenţionează, este un lucru şi mai important, ca Arctic să devină cel mai important hub pentru echipamente electrocasnice din Europa", a mai spus Grindeanu. 

La conferinţa de presă au fost prezenţi miniştrii Economiei şi Fondurilor Europene, Mihai Tudose şi Rovana Plumb. precum şi fostul preşedinte al CJ Dâmboviţa, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu. 

AGERPRES