Majoritatea femeilor folosesc diverse tratamente cosmetice scumpe pentru a împiedica procesul natural de îmbătrânire al tenului, însă puține persoane știu că obiceiurile zilnice proaste sunt cele care ne distrug elasticitatea pielii.

Nu avem nevoie de produse scumpe de îngrijire pentru a avea un ten frumos, tot ce trebuie să facem este să renunțăm la câteva obiceiuri vechi.

Greșeala care îți împătrânește tenul. Nu mai face așa ceva!

Putem bea apa de la robinet pentru că este potabilă, însă pe termen lung, impuritățile din ea dăunează tenului nostru. Apa de la robinet usucă pielea și modifică PH-ul. Specialiștii în frumusețe ne sfătuiesc să înlocuim apa de la robinet cu apa plată sau minerală. Rapid, pielea va fi catifelată, hidratată.

În plus, nu trebuie să ignorăm nici sticluța cu demachiant. Nu putem obține un ten curat doar cu apă, avem nevoie și de un gel demachiat și o loțiune tonică.

Secretul tenului perfect. Evită aceste greșeli înainte de culcare!

Nu te spăla cu săpun de corp pe față

„O greşeală, pe care din păcate o aud destul de des, este aceea că multe persoane folosesc săpunul pentru a se spăla pe faţă. Este total greşit, deoarece săpunul are un PH crescut. Ce înseamnă asta? Ei bine, el favorizează uscarea şi deshidratarea tenului. De aceea multe persoane se plâng că tenul “strânge” după demachiere.

Azi, mai mult decât oricând, există demachiante speciale pentru fiecare tip de ten, sub formă de gel sau spumă. Demachiante cu care ne putem spăla la fel cum am face cu un săpun. Acestea nu doar că nu deshidratează, dar conţin şi ingrediente care îngrijesc tenul în timpul curăţării”, a explicat cosmeticana Nicoleta Ion, trainer Repechage România, pentru eva.ro.

Folosește loțiunea tonică

Loțiunea tonică trebuie să fie mereu lângă sticla cu demachiant. Fără loțiunea tonică, porii pot rămâne blocaţi de gelul de curățare pe care l-am folosit, iar crema hidratantă nu va intra în piele. În plus, loțiunea tonică readuce ph-ul pielii la 5,5.

Folosește demachiant special pentru ochi

„Pentru zona ochilor şi a buzelor, mai ales când purtăm un machiaj elaborat, este necesar un demachiant special care să fie blând, să nu irite ochii şi să poată fi folosit şi în cazul persoanelor care poartă lentile de contact sau extensii de gene”, a informat aceasta.