Ana Aslan (1897-1988) s-a născut la Brăila și a urmat cursurile Facultății de Medicină din București. Din 1952, a devenit director al Institutului de Geriatrie, numărându-se printre pionierii gerontologiei medicale mondiale.

A trăit aproape 92 de ani

Ana Aslan a devenit cunoscută în întreaga lume datorită cremelor și pastilelor Gerovital. A trăit aproape 92 de ani, dovedind cu prisosință că metoda anti-îmbătrânire descoperită de ea, funcționează.

În 1952 prepară vitamina H3, cunoscută sub numele de Gerovital, un medicament menit să întârzie procesul de îmbătrânire. În următoarele trei decenii, tratamentul cu Gerovital H3, brevetat de Ana Aslan, avea să devină cunoscut în întreaga lume.

Ana Aslan a fost cea care a descoperit beneficiile terapeutice ale procainei prin tratament de lungă durată în doze mici. Procaina devine ingredientul principal al medicamentului Gerovital H3, produs original românesc și primul medicament creat anume pentru întârzierea procesului de îmbătrânire, relatează doctorulzilei.ro

Era învăţată să mănânce corect, la ore fixe, sănătos. Medic fiind, Ana Aslan a adus această bună cuviinţă a hrănirii şi în dieta pacienţilor săi.

Dieta Anei Aslan

Ana Aslan a ținut și ea aceeași dietă pe care îl impunea pacienților săi. Regimul pe care le respecta reputatul medic geriatru a fost dezvăluit de Ioana Preda, cea care i-a fost menajeră timp de 10 ani.

Totul trebuie să fie cât mai natural, trebuie evitate alimentele din conservă. Alimentaţia trebuie să aducă în mod natural ceea ce are nevoie organismul. Fără substanţe inutile. Multe legume, multe fructe şi, bineînţeles, multă mişcare.

Conform Anei Aslan, normal, o zi a unui pacient, din punct de vedere al alimentaţiei trebuie să arate aşa: micul dejun, gustare, prânz (Ana Aslan lua prânzul la maximum 13:30), gustare, cină (la 18:00 – 19:00).

La capitolul carne avea un fel de clasificare: carnea de vită, peştele, pasăre, miel/oaie, porc. Însă, porcul nu prea îl recomanda.

Apoi recomanda ficatul, limba, în general carne de la animalele care se hrănesc, la rândul lor, mai curat. Şi toate rasol. Câteodată, merg şi făcute le cuptor

Pe vremea aceea, se făcea mâncare cu carne – legume cu puţină proteină, nu carne cu ceva. Noi mâncăm acum carne cu puţină garnitură.

Legumele erau recomandate în stare naturală sau sufleuri. Apoi lactatele, ouăle. Fără prăjeli, fără grăsimi.