De ce lipsește carnea de porc din toate dietele de slăbit?

Prof. dr. Gabriel Ioan Prada a vorbit sâmbătă, 22 aprilie 2023, despre dietele de slăbit, punând accent pe dieta nordică, care provoacă demență și pierderea cognitivă la vârstnici. Potrivit spuselor sale, această cură de slăbit se bazează pe fructe, dar și pe proteine, mai mult din pește. Ea are la bază fructe și legume de sezon, uleiuri vegetale din zonă. Diferența dintre dieta nordică și dieta mediteraneană este că se bazează și pe un aport de proteine de origine animală, mai ales din pește, a explicat profesorul doctor.

Acesta a precizat, totodată, că porcul lipsește din orice dietă de slăbit pentru că acestă carne are foarte multă grăsime poli-saturată care e intercalată printre fibrele musculare. Are multă, multă grăsime, a avertizat el.

„(Rasa de porc) Mangalița e mai avantajoasă, dar nu e perfectă pentru că și acolo există grăsime. E mai puțină, într-adevăr, decât la alte rase de porci. De aceea carnea de porc nu este recomandată. Sigur, nu e bine să mănânci în fiecare zi, dar uneori poți să mai mănânci carne. Dietele astea exagerate nu sunt foarte bune!“, a atras atenția prof. dr. Gabriel Ioan Prada în cadrul podcastului DC Medical de pe canalul de Youtube DCNEWS RO.

Irina Loghin a dezvăluit secretul siluetei sale. Ce nu mănâncă vedeta de ani de zile?

Dacă vreți să dați câteva kilograme jos, vă amintim că Irina Loghin a dezvăluit care este secretul siluetei sale. Artista de muzică populară este vegetariană de peste 30 de ani, adică de trei decenii nu mănâncă deloc carne. De asemenea, cântăreața de muzică populară a renunțat definitiv și la alte produse alimentare.

„Mi-aș dori ca lumea să aprecieze foarte mult stilul de viață sănătos, nu știe ce pierde. Tot răul din organism vine de la alimentație, ce mănânci. Dovadă că sunt a fost un moment în care niște pifetele mi-au lăsat gura apă, dar totodată mi-a venit un miros de ulei încins și am renunțat. Pentru toate gospodinele, în general, este așa de simplu să gătești o mâncare. Ai tăiat ceapa, cât mai multă, pentru că se știe că ceapa dă gustul oricărei mâncări. Ceapa dă dulceață, parfum, miros, tot.

De ce pui ceapa în ulei, chiar dacă ai călit-o? Pune-o direct în tigaie, pică puțină apă, pune capacul peste ea, las-o să se cristalizeze bine acolo și pe urmă pui uleiul rece, că nu se mai încinge și atunci este o mâncare sănătoasă. Trebuie să avem atenție la toate, în primul rând mezelurile, care sunt otravă, groaznice pentru organism, mai ales dimineața. Majoritatea mănâncă afumături, care sunt înfiorătoare, crimă pentru ficat și stomac. Și mulți nu își dau seama că trebuie să simtă și viața sănătoasă, nu doar fumul”, a explicat vedeta.