Alimentul secret din alimentația Anei Aslan! A ajutat-o foarte mult. Fosta sa menajeră a spus tot

Ana Aslan a fost una dintre personalitățile marcante ale României. Aceasta a fost un medic român specialist în gerontologie. Din anul 1974 a devenit academician și a fost și director al Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie.

Medicul a reușit să trăiască până la vârsta de 92 de ani, iar în timpul vieții a subliniat mereu importanța pe care o are procaina în ameliorarea tulburărilor distrofice legate de vârstă. Mai mult decât atât, l-a pus și în aplicare pe propria piele.

Secretul tinereții Anei Aslan

Despre secretul tinereții Anei Aslan a vorbit Ioana Preda, fosta menajeră a celebrului medic român. Ioana Preda, care a lucrat pentru Ana Aslan zeci de ani, a povestit care era rutina academicianului.

Ea povestește că Ana Aslan mânca destul de des carne de vită, însă, deși îi plăcea să meargă la marile restaurante, ea nu se ridica niciodată de la masă sătulă.

„Carnea de vită era nelipsită. Se îngrijea foarte mult, nu se satură niciodată, când îi era foame zicea: ‘Dă-mi o bomboană!’ Ținea la siluetă. O bomboană, atâta lua și gata”, a spus aceasta.

Ana Aslan mergea la marile restaurante

De asemenea, atunci când avea poftă de dulciuri sau mai dorea ceva de mâncare, atunci mânca o singură bomboană.

„Știa să mănânce bine, îi plăcea să meargă la marile restaurante, să comande mâncăruri de calitate, dar în același timp știa să și gătească. E adevărat că avea bucătarul ei, dar avea preparate pe care le făcea singură.

Întotdeauna lua masa la 13:30 îmbrăcată cu o ținută frumoasă, cu bijuterii, chiar dacă era singură. Respecta acest ritual”, a mărturisit Ioana Preda.

Cu toate că îi plăcea să meargă la restaurante și să comande cele mai delicioase preparate, cunoscutul medic Ana Aslan știa la fel de bine să și gătească. Avea și bucătar personal, însă, potrivit spuselor fostei menajere, Ioana Preda, aceasta avea și anumite mâncăruri pe care prefera să le facă singură.