"Grecia va achita în cursul zilei această datorie, avem banii necesari", a declarat sursa citată de AFP, , scrie Agerpres.

În aşteptarea reluării fondurilor promise de Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, Grecia a strâns săptămâna trecută suma excepţională de 4,063 miliarde de euro din vânzarea de certificate de Trezorerie pe trei luni cu care să-şi acopere necesităţile curente şi să evite intrarea în incapacitate de plată. De asemenea, această emisiune de titluri de stat îi permite Greciei să ramburseze obligaţiunile suverane deţinute de BCE, care ajung la maturitate la data de 20 august.

Pentru a relua acordarea de fonduri, cu o nouă tranşă de împrumuturi de 31,5 miliarde de euro, creditorii internaţionali ai Greciei au cerut autorităţilor de la Atena să relanseze programul de redresare convenit cu UE-FMI-BCE. O decizie privind reluarea împrumuturilor este aşteptată în luna septembrie, după raportul experţilor troicii. În schimb, autorităţile elene ar dori şi ele un răgaz suplimentar de doi ani pentru a putea asana bugetul, până în 2016 şi nu până în 2014, cum s-a convenit iniţial.