„Ultimele luni au adus multe schimbări în viaţa antreprenorilor din România şi, pentru a le oferi în continuare susţinerea de care au nevoie, am adaptat formatul programului Academia Minţilor Creative într-unul exclusiv online. Continuăm să le fim aproape în demersul de adaptare şi lansăm Granturile AMC pentru digitalizarea afacerilor.

Aceste finanţări vor fi acordate acelor proiecte antreprenoriale care îşi propun să integreze digitalizarea în activitatea lor cu scopul de a se calibra la noul normal şi de a continua să se dezvolte”, a transmis Cătălina Roman, director Identitate şi Comunicare în cadrul UniCredit Bank, într-un comunicat de presă.

Antreprenorii mici şi mijlocii, care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate atât pentru afacere, cât şi pentru proiectul lor, se pot înscrie în competiţie perioada 13 – 31 iulie, până la maxim ora 18:00 şi pot câştiga un singur grant la finalul perioadei de evaluare. Competiţia oferă trei variante de granturi, respectiv: un grant în valoare de 8.000 de euro, două granturi în valoare de 5.000 de euro, fiecare, şi patru granturi în valoare de 3.000 euro, fiecare.

Pentru înscriere, antreprenorii vor dezvolta un proiect de digitalizare sau care prezintă o îmbunătăţire a unei componente digitale deja existente, urmărind una dintre cele trei categorii de înscriere: Dezvoltarea unui canal de vânzare online; Digitalizarea comunicării de marketing cu clienţii sau furnizorii; Digitalizarea proceselor – precum procese de producţie, contabilitate, gestiune, semnătură electronică, procesul de comunicare cu angajaţii, conform unui comunicat.

Iniţiatorii competiţiei precizează că după închiderea perioadei de înscrieri va urma o etapă de verificare şi publicare a proiectelor valide, acestea din urmă intrând în etapa de vot din partea publicului între 17 şi 23 august, până la ora 23:00, dar şi o etapă de evaluare de către membrii juriului, în perioada 17 – 25 august 2020.

Cum vor fi stabiliți câștigătorii

Câştigătorii se vor stabili în urma unui punctaj final care va fi format din 20% votul publicului şi 80% evaluarea juriului, iar proiectele câştigătoare vor fi anunţate la finalul etapei de evaluare, conform regulamentului oficial al competiţiei.

Granturile AMC pentru digitalizarea afacerilor fac parte din Academia Minţilor Creative, un program de educaţie financiară şi antreprenorială susţinut de UniCredit Bank. Alături de Barometrul Minţilor Creative (prima cercetare din România asupra obstacolelor şi perspectivelor antreprenorilor creativi), Miercurea Minţilor Creative (primul festival de shopping şi socializare dedicat afacerilor creative), Ghidul 24/7 şi Pachetul Creativ, acesta face parte din platforma UniCredit Bank de susţinere a micro-antreprenorilor din industrii creative din România.