Scandal imens între ANAF și miliardarul Gigi Becali. Latifundiarul din Pipera vrea 500.000 de euro de la statul român, TVA de rambursat, dar nu i-a primit. Suma ar fi trebuit să-I revină lui Becali încă din 2011. A dat ANAF în judecată, dar și alte instituții. Tribunalul i-a dat dreptate, dar nu a văzut banii nici până acum.

În motivare, Gigi Becali a arătat că ”nu este corectă opinia organelor de inspecție, în sensul că ar fi prescris dreptul reclamantului de a cere restituirea sumei de 2.710.252 lei, reprezentând TVA de rambursat din perioada anterioară lunii decembrie 2011, întrucât la data de 27.02.2017 nu era împlinit termenul de prescripție de 5 ani în care reclamantul putea cere rambursarea acestei creanțe fiscale”.

Gigi Becali nu s-a oprit aici! În susținerea acțiunii, el a depus înscrisuri. ”La data de 27.12.2018, reclamantul a depus cerere de modificare prin care contestă și decizia nr. 1397/29.11.2018, emisă în procedura administrativă de soluționare a contestației de către Direcția G R a Finanțelor P București, prin Serviciul Soluționare Contestații 1, sub aceleași aspecte și pentru aceleași motive expuse prin cererea de chemare în judecată cu privire la decizia de impunere nr. IFG-AIF nr.3494/19.06.2018, solicitând și anularea deciziei nr.1397/29.11.2018.

Reclamantul a solicitat și înlocuirea în cauză a pârâtei Agenția Națională de A… F… – Direcția G… de Soluționare a Contestațiilor cu pârâta Direcția G… R… a Finanțelor P… București prin Serviciul Soluționare Contestații 1, considerând că această pârâtă justifică calitatea procesuală pasivă, în calitate de emitent al deciziei nr.1397/29.11.2018 de soluționare a contestației administrativ-fiscale.”

În final, finanțatorul FCSB-ului a avut câștig de cauză!, conform cancan.ro.”Admite excepția necompetenței teritoriale a Tribunalului București – Secția a II-a de C Administrativ și Fiscal. Declină competența de soluționare a acțiunii formulată de reclamantul B. G., cu domiciliul procesual ales la SCA J & C , situat în București, 106-Clădirea Corp Birouri nr. 1, sector 4, în contradictoriu cu pârâtele Agenția Națională de A. F. – Administrația Județeană a Finanțelor P… I… , cu sediul ales în București, sector 2, Agenția Națională de A… F… – Direcția G… de Soluționare a Contestațiilor, cu sediul în București, sector 5 și Direcția G… R… a Finanțelor P… București prin Serviciul Soluționare Contestații 1, cu sediul în București, nr. 13, sector 2, în favoarea Tribunalului I… . Fără cale de atac.”, spune instanța, conform sursei citate.