Suma investită de Samsung va creşte cu 30% faţă de precedenţii cinci ani

Investiția actuală este mai mare cu 30% față de suma investită între 2016 și 2021, respectiv 330.000 miliarde de woni.

În plus, investiţia actuală ar urma să ducă la crearea a 1,07 milioane de locuri noi de muncă până în 2026.

Samsung a precizat că investiţiile sale ar urma să sprijine realizarea strategiei de creştere a companiei sud-coreene în sectoare strategice, precum sectorul cipurilor, iar investițiile agresive din sectorul biofarmaceutic va conduce sectorul respectiv la acelaşi succes ca şi divizia sa de cipuri.

În prezent, Samsung continuă să beneficieze de creşterea traficului de internet din perioada pandemiei de coronavirus, ce a sporit enorm cererea pentru cipuri de memorie pentru servere şi calculatoare. Faptul că oamenii au achiziţionat masiv produse electronice de consum a provocat un deficit de semiconductori pe plan global.

De asemenea, Samsung SDI, divizia de baterii a companiei sud-coreene, şi producătorul auto Stellantis ar urma să anunţe astăzi investiţia lor în noua fabrică de baterii din Indiana (SUA).

80% din investiţii Samsung vor fi efectuate în Coreea de Sud

Amintim faptul că Samsung este cel mai mare mare producător de cipuri de memorie şi cipuri de telefoane mobile inteligente la nivel global.

Firma respectivă a informat că 80% din investiţii sale vor fi efectuate în Coreea de Sud, iar datele anunţate marţi după-amiază includ angajamentul din august 2021 de a investi 240.000 de miliarde de woni în următorii trei ani în semiconductori, inteligenţă artificială, robotică şi sectorul biofarmaceutic.

Asigurarea de cipuri pe plan intern şi asigurarea lanţurilor de aprovizionare au o importanţă strategică semnificativă pentru securitatea economică a Coreei de Sud, a transmis compania respectivă într-un comunicat de presă preluat de Reuters.

Menționăm faptul că Samsung nu a inclus bateriile pentru vehiculele electrice ca viitor motor al creşterii companiei.

Amintim faptul că, la începutul lunii martie, Samsung a făcut un alt anunț important.

Compania din Coreea de Sud a oprit livrările de produse în Rusia, după ce Vladimir Putin a decis invadarea militară a Ucrainei.

Samsung nu mai livrează produse în Rusia

Samsung a anunţat anterior că a oprit vânzările de produse în Rusia, şi ca va dona șase milioane de dolari americani pentru sprijinirea eforturilor umanitare desfăşurate în Ucraina.

Din această sumă, 1 milion de dolari americani este reprezentat de valoarea produselor proprii donate de compania sud-coreeană.

În plus, interdicția asupra zborurilor către Rusia face foarte dificilă sarcina oricărei companii străine care ar dori să-şi aducă produsele acolo.

Samsung are o cotă de 30% pe piaţa smartphone-urilor din Rusia, conform Counterpoint Research Data.

Apple, care la rândul ei, şi-a oprit vânzările în Rusia, unde are o cotă de 13% pe piaţă telefoanelor mobile.