Meteorologii ANM transmit că vremea va fi capricioasă în această zi, iar temperaturile maxime se vor încadra între minus 4 grade în Bucovina și plus 4 grade în Oltenia.

Vremea va fi foarte rece și închisă în Dobrogea și Bărăgan. Temperaturile maxime nu vor depăși zero grade Celsius iar vântul va sufla cu putere (65-75 de km/h), ceea ce va amplifica senzația de frig. Prognoza meteo arată că pe arii restrânse este posibil să ningă trecător.

În sudul Moldovei și nordul Munteniei cerul va fi înnorat și va ninge. Vântul va sufla în toată regiunea și vor fi atinse viteze de de peste 75 de km/h în Carpații de Curbură.

În Moldova de nord și Bucovina vremea va fi mohorâtă și, de asemenea, foarte rece. Temperaturile se vor situa în plaja negativă și va ninge slab. Vântul se va intensifica, mai ales la altitudine în zonele de munte, unde va spulbera zăpada depusă.

Pe de altă parte, în nordul Transilvaniei și în Maramureș vremea va fi ceva mai bună și în unele perioade ale zilei își va face apariția soarele. Pe timpul zilei temperaturile se vor situa în jurul valorii de zero grade, dar noapte minimele ating pragul gerului.

Ninsori în vestul țării

În regiunile vestice va ninge slab și maximele vor atinge maxim un grad Celsius. Pe parcursul nopții apare ceața asociată cu chiciură, iar temperaturile vor atinge -8 grade. În extremitatea de vest a țării vântul se va intensifica, amplificând senzația de frig.

Vremea în Transilvania va fi schimbătoare, cu momente de soare, dar și ninsori pe arii restrânse, mai ales în sud-vestul regiunii și la munte. Vântul se va intensifica la altitudini mai mari, iar noaptea va fi ger aproape peste tot. Minimele vor atinge valori de minus 13 grade în depresiuni.

Temperaturi mai ridicate în Oltenia

Cele mai ridicate temperaturi din țară se vor înregistra în Oltenia. Aici mercurul din termometre va urca la 3-4 grade Celsius. Atmosfera va fi însă închisă și va cădea lapovița. Pe timpul nopții, temperaturile scad sub zero grade și lapovița se va transforma în ninsoare.

În zonele de sud va fi ceva mai frig, cu maxime ce nu vor trece de 2 grade Celsius. Pe arii restrânse va fi lapoviță.

Vremea la București

În Capitală vremea va fi rece și este posibil să pice câțiva fulgi de nea. Soarele își va face și el apariția, iar vântul va atinge viteze de 50 de km/h. Temperaturile nu vor trece de 2 grade, iar noaptea acestea vor scădea și mai mult, atingând minus 7 grade Celsius.

Vremea la munte

La munte va fi, de asemenea frig și ninsorile vor apărea îndeosebi în Munții Banatului și în vestul Meridionalilor. Vântul va atinge viteze de peste 75 de km/h în Carpații de Curbură și pe creste. Noaptea va fi ger în majoritatea masivelor.