Germania extinde lockdown-ul! Inițial, măsura respectivă a fost impusă în noiembrie, urmând ca restricțiile să fie înăsprite în contextul creşterii numărului de contaminări, conform dpa-international.com

Trebuie menționat că Merkel şi liderii de landuri nu consideră că ţara este încă în afara oricărui pericol, în ciuda unei uşoare scăderi a numărului de noi infectări, conform sursei menționate.

Germania extinde lockdown-ul

Lockdown-ul a presupus închiderea şcolilor, grădiniţelor şi magazinelor neesenţiale. De asemenea, miercuri s-a decis că premierii de land vor decide ei înşişi cu privire la redeschiderea ulterioară a şcolilor, însă frizeriilor şi saloanelor de coafură şi s-a dat deja undă verde pentru a-şi reîncepe activitatea de pe 1 martie.

Noi proteste împotriva restricţiilor

Restricţiile impuse în Germania din cauza COVID-19 au scos oamenii în stradă la Munchen duminică, relatează sursa menționată. Mai multe sute de persoane au participat la acest protest.

Oamenii adunaţi în maşini au circulat prin mai multe zone din centrul oraşului la lăsarea serii. A fost vorba despre circa 200 de persoane în 95 de autovehicule, potrivit unei estimări a poliţiei locală.

Mai târziu, a avut loc şi o a doua adunare cu până la 250 de persoane, în Geschwister-Scholl-Platz. Au fost prezenţi şi 12 contramanifestanţi.

Poliţia din Munchen a înregistrat mai multe încălcări ale regulilor de purtare a măştii.

500 de membri ai forţelor de ordine au fost trimişi în misiune, pentru a se asigura că protestele cetăţenilor se desfăşoară în mod paşnic.

Majoritatea afacerilor, hotelurilor şi şcolilor sunt închise în acest moment în Germania. Restricţiile impuse de Guvern au fost decise la jumătatea lunii decembrie.

Nemulţumirea faţă de gestionarea de către Guvern a crizei pandemiei de coronavirus este în creştere în Germania, relevă un nou sondaj YouGov. Protestele de stradă, precum şi acest sondaj, vin cu doar câteva zile înainte ca liderii de landuri şi federali să ia decizii privind continuarea lockdownului naţional după 14 februarie.