Ulrike Demmer, purtătoare de cuvânt a Guvernului german a anunțat miercură că Berlinul intenţionează să interzică „provizoriu” unele călătorii ale germanilor spre destinaţii favorite din străinătate. Decizia ar urma să fie luată pentru a întări lupta împotriva pandemiei de COVID-19, informează AFP, citată de Agerpres.

Totodată, aceasta a mai subliniat faptul că în prezent, Guvernul studiază „dacă există posibilitatea de a interzice provizoriu călătoriile spre destinaţiile populare din străinătate”, în condiţiile în care rezervările pentru insula spaniolă Mallorca, în mod tradiţional foarte apreciată de germani, au crescut substanţial odată cu apropierea sărbătorilor de Paşti.

De menționat este faptul că, mai multe companii aeriene au oferit sute de zboruri suplimentare spre Insulele Baleare, suscitând o controversă în Germania, unde turismul în interiorul ţării este în schimb interzis.

Care sunt destinațiile ”populare”

Deși purtătoarea de cuvânt a guvernului german a explicat că are loc o acţiune concertată a mai multor ministere în această chestiune, ea nu a vorbit despre ce semnifică aceste „destinaţii populare de vacanţă în străinătate”. Totuși, este foarte bine știut faptul că, germanilor le place să meargă în special în zona Mării Mediteraneene, mai ales în Spania.

Mallorca, insulă adesea calificată drept al 17-lea land german, a devenit simbolul unui turism în masă şi puţin costisitor, cu zeci de zboruri care aterizează aici în vremuri normale în fiecare zi, venind din principalele oraşe germane.

În ceea ce privește preferința acestei insule, se pare că oamenii au început să prefere Palma de Mallorca după ce Institutul german Robert-Koch a decis să scoată insula, precum şi alte regiuni spaniole printre care Valencia, de pe lista regiunilor ce prezintă riscuri legate de coronavirus.

De menționat este faptul că, mai mulţi responsabili politici le-au cerut germanilor să nu călătorească, în condiţiile în care vacanţele şcolare de Paşti încep în numeroase landuri vinerea aceasta, pentru două săptămâni, însă această precizare nu a fost luată în seamă.

Tocmai din acest motiv, Berlinul a decis să impună un test de detectare a noului tip de coronavirus pentru cei care se întorc de pe insula spaniolă.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin