Germania acordă compensații de peste 2 miliarde de euro!

Compesația respectivă va fi acordată după ce cancelarul Angela Merkel anunţase că statul german va renunţa în totalitate la energia nucleară până în 2022, în urma dezastrului atomic de la Fukushima, conform reuters.com

Trebuie menționat că publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) transmitea joi, citând surse guvernamentale, că o sumă de 2,4 miliarde de euro va fi disponibilă din buget pentru compensaţii.

Ce firme vor beneficia de compensații

Potrivit sursei menționate, vor beneficia de compensaţii firmele germane listate RWE (880 milioane de euro) şi E.ON (42,5 milioane de euro), precum şi compania suedeză Vattenfall (1,425 miliarde de euro) şi grupul german EnBW (80 milioane de euro).

De asemenea, Curtea Constituţională s-a pronunţat în noiembrie în favoarea companiilor care au susţinut că oferta anterioară a Guvernului de la Berlin este prea scăzută.

Germania se pregătește de relaxarea restricțiilor

Germania se pregăteşte să relaxeze foarte prudent restricţiile impuse din cauza pandemiei COVID-19 şi să redeschidă unele centre comerciale, dar mizând în acelaşi timp pe milioane de teste pentru a evita un al treilea val de infectări, relatează marţi AFP, după cum transmite Agerpres.

Confruntată cu o saturaţie tot mai vizibilă a populaţiei faţă de restricţii, cancelarul Angela Merkel, partizană a unei linii dure în gestionarea pandemiei, a recunoscut că populaţia doreşte ”intens” o revenire la o viaţă cât mai normală, potrivit participanţilor la o reuniune parlamentară desfăşurată marţi.

Prin urmare, şefa guvernului federal le va propune miercuri liderilor landurilor germane să atenueze puţin limitarea contactelor sociale. Conform surselor de la aceea reuniune, cancelarul a stabilit direcţia: „Ieşim dintr-o lungă perioadă de închidere şi trebuie să avansăm acum pas cu pas”.

Astfel, conform unui proiect aşteptat să fie adoptat miercuri, începând de lunea viitoare vor fi posibile întâlnirile între membrii a „două cămine”, dar fără a depăşi numărul total de cinci persoane, exclusiv copiii cu vârste sub 14 ani. Conform restricţiilor încă în vigoare, contactele persoanelor dintr-un cămin trebuie să se limiteze la o singură persoană din exterior. Saloanele de înfrumuseţare ar urma de asemenea să fie redeschise, tot de lunea viitoare.