George Simion a criticat decizia autorităţilor de a acorda tichete de masă celor care se vor vaccina. Mai mult, acesta a râs de premierul Cîţu, care nu a ştiut care este preţul unei pâini în România. Liderul AUR mai spune că miza campaniei de vaccinare este aberantă. Totul a fost explicat pe larg în  emisiunea „Punctul culminant” de la România TV, cu Victor Ciutacu.

George Simion, atac dur la adresa guvernului

„Mulţi oameni s-au vaccinat gratis sau pe 2-3 mici, acum a crescut miza. Mi se pare cel puţin aberantă această decizie. Ce ne interesează pe noi este ca cei care vor să se vaccineze să se poată vaccina, iar cei care nu vor, să nu fie discriminaţi şi nici condiţionaţi, pentru că asta se pregăteşte, marea condiţionare.

Colegii mei din Cluj au protestat la Universitatea Babeş Bolyai, pentru că studenţii nevaccinaţi nu vor avea acces la cursuri. Acelaşi lucru se pregăteşte şi pentru cadrele didactice şi pentru cadrele medicale. Mai degrabă, ministrul Sănătăţii asigura teste gratuite, pentru că atât cei vaccinaţi cât şi cei nevaccinaţi pot răspândi boala şi nu are niciun sens această impunere a vaccinării.

Am văzut că nu există o eficienţă în a opri răspândirea bolii in Israel. Noi, cei de la AUR, vrem să oprim aceste pomeni electorale.

Probabil va trebui să grăbim plata pentru cele 120 milioane de doze vaccin, Cîţu nu a răspuns de ce a cumpărat un număr atât de mare de doze. La finalul acestei nebunii vom avea cea mai proastă infrastructură spitalicească din Europa. În loc să dăm bonuri, mai bine ne puneam şi noi la punct infrastructura de spitale, că nu se preconizează nici anul ăsta, nici anul viitor construirea vreunui spital„, a declarat George Simion in emisiunea lui Victor Ciutacu.

Se va lega cu lanţuri în Parlament în semn de protest

Liderul AUR a mai vorbit și despre forma de protest pe care o vor adopta cei din AUR pentru a opri măsurile restrictive luate de Executiv.

„Eu în viaţa mea de activist civic am apelat la proteste duse până la extrem pentru o opri fărădelegile Guvernului. Acum, ca parlamentar, trebuie să apăr peste 70% dintre românii care nu s-au vaccinat. Nu vom apela la o formă de protest mai extremă decât au abordat cei de la USR în legislatura trecută pentru niste false mize. Noi luptăm pentru libertatea şi bunăstarea românilor. Luptăm cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie. Eu am tras un semnal de alarmă care sper că se aude. De când AUR e in Parlament aceste restricţii au fost domolite„, a adăugat George Simion.

Reamintim că George Simion a declarat că va protesta faţă de „dictatura medicală și faţă de formele de control al populației prin diferențele de tratament între persoanele vaccinate și cele nevaccinate”. Acesta i-a îndemnat la nesupunere civică pe membrii şi simpatizanţii partidului său.

Sursa foto: INQUAM Photos, Liviu Chirica