Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a început, marţi, dezbaterea asupra proiectului bugetului de stat pe anul 2024, cu participarea premierului Marcel Ciolacu.

Guvernul a aprobat, pe data de 15 decembrie, proiectele de lege privind bugetul pentru 2024. Anul viitor, bugetul României va fi axat pe investiţii în valoare de circa 7% din PIB, precum şi pe o creştere economică de 3,4%, în timp ce deficitul bugetar este estimat la 5% din PIB.

Scandal total în Parlamentul României

La începutul şedinţei, mai mulţi parlamentari AUR au protestat, afişând mai multe pancarte cu mesaje precum „Opriţi batjocura” sau „ASF instituie de sinecuri”.

În acest context, deputatul AUR George Simion și senatoarea Diana Șoșoacă au avut un conflict, adresându-și mai multe jigniri reciproc. Diana Șoșoacă a încercat să îl filmeze mai de aproape pe George Simion, dar membrii AUR au format un scut în jurul liderului de partid.

Președintele Camerei, Alfred Simonis, le-a cerut tuturor să meargă înapoi la locurile lor, însă aceștia au refuzat. Atât Diana Șoșoacă, cât și George Simion transmit live cu telefonul întregul scandal.

Cei doi s-au certat la pupitrul Parlamentului, adresându-și injurii reciproc. La un moment dat, George Simion s-a enervat și a lovit telefonul Dianei Șoșoacă, în contextul în care aceasta insista să îl filmeze de aproape. Ulterior, Diana Șoșoacă l-a umilit pe George Simion numindu-l „fătălău”.

SURSA FOTO: Inquam Photos / George Calin

Diana Șoșoacă a răbufnit la adresa lui George Simion

Diana Șoșoacă l-a numit pe Simion „un pseudo lider fătălău de tinichea”, care are nevoie de sprijinul bărbaților pentru a-l proteja în fața unei femei care îi adresează întrebări. Șoșoacă a mai spus că liderul AUR a ridicat palma la ea, i-a aplicat o palmă, i-a aruncat telefonul și a înjurat-o.

Ea l-a mai caracterizat ca fiind un globalist care a „lins picioarele Papei” și care a făcut același lucru și în cazul lui Meloni, care a impus vaccinarea obligatorie pentru persoanele peste 50 de ani. Șoșoacă a continuat, afirmând că, în plus, Simion s-a deplasat la Ambasada Israelului și a spus despre poporul român că este criminal.

„Nu vă place să vi se ia interviuri în direct cum faceți tuturor? Păi de ce? Hai să vă plătim cu aceeași monedă. (…) Rușine să-ți fie, mă! Tu în viața ta să nu îmi pronunți mie numele! Nu știa nimeni de tine în 2020 și mă întreba lumea cine ești. Nimeni! Unul care nu a muncit nimic în viața lui, unul care s-a suit cu bocancii pe munca altora! Fătălăule!”, a spus Diana Șoșoacă în plenul Parlamentului României.

SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea