George Simion, explicații cu privire la alegătorii USR care au optat pentru AUR

George Simion a reamintit, vineri, că USR a reprezentat o speranță pentru mulți români nehotărâți, fără apartenență ideologică, care căutau ceva nou. Acești oameni au experimentat oferta politică a USR, dar au fost dezamăgiți.

Odată cu apariția partidului politic AUR, oamenii au crezut că cineva le poate satisface așteptările în materie politică.

Potrivit spuselor sale, „acești nehotărâți” s-au așteptat și la o direcție clară din partea liderilor succesivi ai USR. Treptat, USR s-a definit ideologic, plasându-se undeva în zona centru-dreapta modernă. Iar AUR s-a profilat ca un partid suveranist patriotic. Datorită acestei diferențe ideologice, mulți români preferă AUR, nu USR.

„USR a fost o speranță pentru mulți români nehotărâți, fără apartenență ideologică, care voiau ceva nou. Au încercat produsul numit USR, nu le-a plăcut, au fost dezamăgiți și când a apărut AUR au spus că poate AUR va fi ceea ce ei își doresc din punct de vedere politic, un partid care să facă altfel de politică și să fie mai hotărât.

Știu că și-au dorit și de la domnul Nicușor Dan și de la liderii succesivi ai USR, după ce a fost înlăturat Nicușor Dan. Domnul Ghinea, domnul Barna, domnul Drulă au preluat puterea în cadrul USR-ului. A fost o vreme și domnul Cioloș. Eu cred că acești români nehotărâți vor o voce mai hotărâtă la conducerea României și în Parlamentul țării.

De aceea, poate USR nu i-a satisfăcut și am apărut noi, de la AUR. Între timp, USR s-a definit ideologic. Înțeleg că ei sunt undeva centru dreapta modern. Așa se definesc ei.

Noi suntem un partid suveranist patriotic. Poate datorită ideologiei mai mulți români îi preferă pe cei de la AUR decât pe cei de la USR”, a declarat, vineri, George Simion la „Ediția Specială” de la Digi24.

Despre AUR

AUR a fost înființat în 2019, iar la alegerile parlamentare din decembrie 2020, partidul a obținut un succes surprinzător, câștigând un număr semnificativ de locuri în Parlamentul României. AUR s-a poziționat ca un partid naționalist, suveranist și conservator. Ei au avut un discurs puternic în favoarea valorilor tradiționale, suveranității naționale și împotriva corupției.

George Simion și Claudiu Târziu sunt doi dintre liderii de frunte ai AUR. La alegerile parlamentare din 2020, partidul a câștigat un număr semnificativ de locuri în Parlament, inclusiv mandate în Camera Deputaților și Senat.

AUR a fost adesea asociat cu o platformă conservatoare și naționalistă, susținând valorile tradiționale, familia și suveranitatea națională. AUR a fost subiectul unor dezbateri și controverse, iar discursul său a fost privit ca fiind radical de către unii, dar a atras și susținători entuziaști.