Anunț uluitor făcut de președintele AUR, George Simion! România și Republica Moldova ar putea avea parlamentari aparținând aceluiași partid.

Totul se va decide la alegerile parlamentare din data de 11 iulie, ce se vor ține după dizolvarea Parlamentului moldovean.

Anunț uluitor făcut de președintele AUR, George Simion! Se pregătește Unirea?

Copreședintele AUR, George Simion, a anunţat că formaţiunea va participa la alegerile parlamentare din Republica Moldova.

„Anunț participarea AUR la alegerile parlamentare de la Chișinău. Suntem cu aceeași siglă și cu aceeași denumire, începând de săptămâna trecută, înregistrați în Registrul Partidelor Politice de la Chișinău.

Este pentru prima oară în istoria celor două state când un partid există pe ambele maluri ale Prutului.

Vrem să avem parlamentari AUR, parlamentari unioniști, în ambele parlamente”, a declarat copreședintele AUR, George Simion, potrivit antena3.ro.

AUR a intrat în Parlamentul României la alegerile parlamentare din 2020, după ce a obținut circa 10% din voturi.

Maia Sandu a dizolvat Parlamentul de la Chișinău

„AUR – partid politic înregistrat și la Chișinău – va participa la alegerile din 11 iulie”, mai spune George Simion, miercuri, pe pagina de Facebook.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a dizolvat Parlamentul de la Chișinău, prin decret prezidențial şi a anunţat alegeri pe 11 iulie, pentru a putea forma un nou guvern.

În cadrul briefingului susținut imediat după semnarea decretului de dizolvare a Parlamentului, Maia Sandu a chemat cetățenii să valorifice această șansă de revenire la normalitate:

”Trebuie să punem cât mai repede punct haosului în care ne ține parlamentul care pleacă. După alegeri, vom numi un guvern responsabil, care se va baza pe o majoritate stabilă și vom îndrepta lucrurile în țară. Vom ieși din criză, vom face ordine și toate instituțiile statului vor lucra pentru binele oamenilor.

Cetățenii au câștigat dreptul de a-și decide viitorul, însă responsabilitatea pentru acest viitor stă pe umerii fiecăruia dintre noi. Lupta pentru curățarea sistemului, pentru curățarea clasei politice, pentru oprirea hoțiilor, lupta pentru dreptate este o luptă grea, dar suntem pe calea cea bună.

Suntem tot mai aproape de a pune punct haosului pe care unii au încercat din răsputeri să-l prelungească și să-l adâncească, pentru a putea fura în continuare. Avem acum șansa de a alege calea spre normalitate. Să o folosim cu înțelepciune!”, a spus Maia Sandu.