Maia Sandu a făcut anunțul momentului. Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a spus adevărul despre banii europeni. Ea a explicat că în Uniunea Europeană există un potenţial enorm de sprijin pentru Republica Moldova. Acest lucru nu a fost valorificat în ultimii ani de către clasa politică de la Chişinău din cauza corupţiei. Preşedintele Maia Sandu, după vizita oficială efectuată luni şi marţi la Bruxelles, anunţând că toate fondurile UE vor fi deblocate pentru Republica Moldova atunci când la Chişinău va fi o guvernare stabilă, potrivit portalului Deschide.md.

Republica Moldova are o deschidere enormă în UE. În UE există un potenţial enorm ca să fim ajutaţi, un potenţial ratat în ultimii ani de conducerea Republicii Moldova în care s-au aflat persoane corupte. UE vrea să ne ajute, să sprijine dezvoltarea Republicii Moldova”, a spus Maia Sandu.

Ea a explicat că e nevoie, însă, de parteneri de încredere.

Maia Sandu a spus ce s-a întâmplat la Bruxelles

“Este sarcina noastră să ne organizăm pe plan intern şi să avem o guvernare stabilă şi responsabilă. Când acest lucru se va întâmpla, toate fondurile UE vor fi deblocate şi va veni mult mai mult ajutor pentru cetăţeni”, a declarat Maia Sandu, prezentând rezultatele vizitei sale la Bruxelles.

Acest sprijin al UE a fost reiterat în cele peste zece întâlniri pe care le-a avut cu înalţi responsabili de la Bruxelles, a spus Sandu. Ea a menţionat în acest sens întrevederile sale cu demnitari ai Comisiei Europene, ai Parlamentului European şi ai Consiliului European, precum şi cu procurorul Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi.

“Instituţiile UE vor să vadă progrese reale în investigarea furtului miliardului şi a altor scheme de corupţie şi nu doar justificări patetice din partea Procuraturii şi a altor organe de drept din Republica Moldova’, a afirmat Sandu, indicând că principalele subiecte abordate cu oficialii europeni au vizat asigurarea Republicii Moldova cu vaccinul anti-COVID-19 şi asistenţa financiară pentru Republica Moldova.

În următoarele luni, la Bruxelles se va decide asupra cadrului unic de sprijin bilateral pentru următorii şapte ani, dar şi asistenţa pe care Republica Moldova ar putea să o acceseze în cadrul Parteneriatului Estic pentru următorii zece ani, potrivit ei.

Sursă foto: IQUAM Photos, Cornel Putan