BMW Seria 4 Coupe

Designul sportiv și elegant a fost, încă din 2013, elementul definitoriu pentru BMW Seria 4. Noua versiune prezentată în acest an la Geneva aduce un plus de agresivitate, blocuri optice cu LED, un interior mai elegant și o suspensie mai rigidă pentru manevrabilitate sporită. Potențialii clienți vor putea comanda mașina, chiar din această lună, cu unul dintre cele trei motoare alimentate cu benzină și patru dieseluri având puteri cuprinse între 184 CP și 326 CP. În privința caroseriilor, Seria 4 include variante coupe, cabrio și Gran Coupe.

Opel Insignia Grand Sport

A doua generație Insignia, denumită pretențios Grand Sport are aspectul unui coupe de mari dimensiuni cu tot ce derivă din asta. Designul exterior cu linii sportive, spațiul interior de mari dimensiuni și echipamentele puse la dispoziția șoferului – precum farurile LED IntelliLux, asistentul pentru menținerea benzii, afișajul pe parbriz (HUD) și, mai ales, deja faimosul OnStar – sunt completate cu opțiuni precum transmisia automată cu opt trepte și tracțiunea integrală. Prezentat la Geneva alături de fratele său, breakul Sports Tourer, noul Insignia Grand Sport va sosi în România în această vară. Prețul de bază cu TVA pentru piața germană este de 25.940 euro.

Volkswagen Arteon

Urmaș al modelului Passat CC și cu linii inspirate din conceptul Sport Coupe GTE prezentat în 2015, noul Volkswagen Arteon a fost vedeta standului de la Geneva al mărcii germane. Cum modelul este deja disponibil pentru comenzi în Germania, dar numai în versiuni de top – benzină, 280 CP și diesel, 240 CP, ambele cu tracțiune integrală și cutii DSG – vă putem spune că prețul pentru acestea este de 49.325 euro, respectiv, 51.500 euro. Portbagajul noului Arteon poate „înghiți” 563 litri, iar printre tehnologiile disponibile se numără Adaptive Cruise Control (cu recunoașterea și respectarea limitelor de viteză) și Emergency Assist  (care reduce automat viteza și trece pe banda din dreapta atunci când șoferul nu reacționează un timp îndelungat).

Infiniti Q50

Cel mai vândut model al mărcii Infiniti, brandul premium al japonezilor de la Nissan, a beneficiat de o modernizare agresivă odată cu ediția din acest an a Geneva Motor Show. Q50 este primul model Infiniti care înglobează ProPilot, o platformă premergătoare sistemelor de autonomie care vor intra în dotarea tuturor modelelor mărcii. Printre sistemele de propulsie puse la dispoziția clienților se numără și motorul V6 twin-turbo de 3.0 litri care face parte din familia „VR” lăudată de presa specializată pentru performanțele sale.

Lexus LS

Niponii de la Lexus, divizia premium a Toyota, au prezentat noul LS în varianta de propulsie hibridă.  Noul LS 500h este dotat cu revoluționarul sistem Lexus Multi Stage Hybrid care combină un propulsor V6 Dual VVT-i de 3.5 litri cu două motoare electrice generând astfel 354 CP. Modelul hibrid se alătură astfel gamei LS al cărui principal exponent, LS 500, a fost deja prezentat la ediția din această iarnă a North American International Auto Show.

(Articol publicat în Suplimentul Auto apărut împreună cu revista Capital pe 20 martie 2017)

Citește și:

Geneva Motor Show 2017: Noi staruri în jungla urbană

Geneva Motor Show 2017: Mecca industriei auto