McLaren Senna

Prezentat drept cel mai performant vehicul de stradă produs vreodată de McLaren, noul Senna – care își împrumută numele de la legendarul pilot de Formula 1 – cântărește doar 1.198 kg și, grație motorului V8 de 4.0 litri, pune la dispoziția șoferului nu mai puțin de 800 CP. Vor fi asamblate doar 500 astfel de vehicule, fiecare având un preț de bază de 850.000 de euro. Doritorii își pot pune însă pofta în cui. Toate au fost deja vândute. Mai este însă loc pe lista rezervărilor pentru varianta chiar mai radicală, rezervată doar circuitelor de curse, McLaren Senna GTR. Aceasta va fi comercializată în 75 de exemplare.

 

Mercedes – Benz Clasa A

Design-ul purist care accentuează exteriorul Clasei A face următorul pas evolutiv în ceea ce privește filozofia de design a Mercedes-Benz – „Sensual Purity”. În interior se remarcă un  limbaj similar, bordul simplu și curat fiind dominat de ecranul „wide” fără elemente vizibile de prindere. Clasa A este primul model Mercedes-Benz cu sistemul multimedia MBUX – Mercedes-Benz User Experience – care are abilitatea de a învăța, datorită inteligenței artificiale. Considerat automobilul–smartphone, Mercedes-Benz Clasa A poate fi comandat încă din aceată lună, iar livrările vor demara în mai.

 

Mercedes – Benz Clasa C

Alături de Clasa A, Clasa G, și GT Coupé, Mercedes-Benz a prezentat la Geneva și un facelift al Clasei C. În afară de o ușoară cosmetizare a exteriorului, noul model prezintă o arhitectură electronică absolut nouă. În habitaclu, Clasa C adoptă opțiunile de control și conceptul de afișare al Clasei S, cu un display complet digital ca dotare opțională. Volanul încorporează butoane cu senzor tactil care permit interacțiuni similare cu touchscreen-ul unui smartphone. Noul vehicul poate fi condus semi-autonom în anumite situații. În plus, utilizează hărți și sisteme de navigație pentru calibrarea funcțiilor de asistență astfel încât mașina să ajusteze automat viteza în funcție de traseu și trafic.

 

Mitsubishi Outlander PHEV

Noua verisune a modelului Outlander PHEV este ultima dintr-o lungă linie de vehicule electrice Mitsubishi și predecesorul unei game largi care îmbină caroseria SUV cu un grup motopropulsor plug-in hibrid. Pe parcursul ultimilor patru ani, Outlander PHEV a fost comercializat în 100.000 de unități doar în Europa, devenind cel mai bine vândut vehicul plug-in hibrid de pe continent (pe toate segmentele) în 2015, 2016 şi 2017. Disponibil și în România, Mitsubishi Outlander PHEV încântă printr-un comportament rutier lăudabil pentru un SUV, dotări moderne și un consum mixt de carburant demn de invidiat.

 

Peugeot 508

 

Francezii de la Peugeot par să fi găsit, în sfârșit, rețeta pentru un sedan modern, puternic și aspectuos. Cu forme specifice unui coupé cu cinci uși modelul are o parte frontală inspirată din conceptul Instinct, pusă în evidență de semnătura luminoasă cu LED-uri opalescente verticale. Interiorul este și el foarte atractiv, cu o planșă de bord inspirată din conceptul Exalt. Șoferul poate selecta modul de condus dorit – Eco, Sport, Comfort, Normal – și poate dota vehiculul cu o cutie de viteze automata cu opt trepte. De asemenea poate alege între motorizările PureTech 180 CP și 225 CP sau diesel BlueHDi 130, 160 și 180 CP.

Range Rover SV Coupe

Este unul dintre cele mai aspectuoase modele prezentate la expoziția de la Geneva și, în același timp, cu cea mai greu de intuit utilitate. Posesorii de Range Rover, ca toți cei care își permit un vehicul de lux, se deplasează pe bancheta din spate lăsând volanul în seama șoferului. Cum noul SV Coupe nu are decât două uși este limpede că producătorul a țintit o nișă a pieței, utilizatorii care preferă să își conducă singuri mașina. Poate tocmai de aceea nu vor fi produse decât 999 de exemplare, toate asamblate de divizia Special Vehicle Operations.

Foto © RS

Detalii despre alte modele importante prezentate la Geneva International Motor Show (GIMS) puteţi găsi mâine, pe www.capital.ro

Articol publicat în Suplimentul Auto Capital distribuit gratuit împreună cu revista din 19 martie 2018.

Citeşte şi: 

SUPLIMENT AUTO CAPITAL: Jaguar i-PACE, Jeep Wrangler, Kia Ceed, Lamborghini Huracan Performante Spyder, Lexus UX, Mazda6 Combi

SUPLIMENT AUTO CAPITAL: Ferrari 488 Pista, Ford Ka+ Active, Ford Edge, Honda CR-V, Hyundai Kona Electric, Hyundai Santa Fe

SUPLIMENT AUTO CAPITAL: Audi A6, Bentley Bentayga Hybrid, BMW X4, Bugatti Chiron Sport

Tehnologia maşinilor viitorului, ascunsă în zăpezile din Suedia

Vânzările de autoturisme noi cresc cu 33%. Majorare moderată a pieţei second-hand

SUPLIMENT AUTO CAPITAL: Robotizare accelerată