Încă de pe acum inteligența artificială își are locul său în fiecare automobil parcat în garajele noastre, însă viitorul nu foarte îndepărtat pare să lase puține motive oamenilor să își mai dorească un permis de conducere. Asta pentru că la finalul deceniului următor mulți producători de vehicule anunță intrarea în producția de serie a unor mașini care se vor putea deplasa complet autonom. E drept că există încă mici controverse legate de acest concept de autonomie completă, așa-numitul „Nivel 5” părând imposibil de atins în condiții speciale de trafic sau vreme. Însă în orașe vor exista cu siguranță vehicule care își vor transporta pasagerii fără ca vreunul dintre aceștia să atingă volanul sau pedalele. Ar mai trebui adăugat că robotizarea accelerată a vehiculelor pare legată ombilical de surse de finanțare asiatice, ediția din acest an a GIMS având, din acest punct de vedere, un puternic aer oriental.

 

 

Aflați detalii despre toate vehiculele de serie și conceptele importante prezentate la ediția din acest an a Geneva International Motor Show (GIMS) din Suplimentul Auto Capital care este distribuit gratuit, împreună cu revista din 19 martie 2018.

Pe lângă informații de la fața locului despre mașini precum Audi A6, BMW X4, Ford Ka+ Active, Hyundai Santa Fe, Jaguar i-Pace, Lamborghini Huracan Performante Spyder, McLaren Senna, Mitsubishi Outlander PHEV, Mercedes-Benz Clasa C, Range Rover SV Coupe sau Toyota Auris și concepte ca Airbus Pop.Up Next, Aston  Martin Lagonda, BMW M8, Porsche Mission E Cross Turismo sau Renault EZ-GO veți putea afla detalii despre tehnologiile viitorului ascunse de Continental în zăpezile din Suedia, informații despre piața românească a autoturismelor și, desigur, ultimele noutăți despre ediția Salonului Internațional de Automobile București (SIAB) care va începe vineri, 23 martie.