Ferrari Monza SP1

Alături de Monza SP2 – care poate transporta două persoane, monopostul Monza SP1 întregește o linie de supermașini care va fi produsă în 499 de unități, fiecare cu un preț de catalog de 1,6 milioane de euro. Conform lui Enrico Galliera, directorul de vânzări și marketing al Ferrari, cele două vehicule vor putea fi omologate pentru circulația pe drumurile din Europa, însă în America și Asia ele vor putea fi utilizate doar în zone dedicate. Asta pentru că forța și viteza mașinilor sunt fenomenale. Grație utilizării fibrei de carbon, care a dus la o reducere importantă a masei, și unui motor V12 care dezvoltă 810 CP, Monza SP1 și SP2 pot ajunge de la 0 la 100 km/h în mai puțin de trei secunde. În ciuda prețului restrictiv și posibilității de a transporta doar două sau chiar o singură persoană, cele 499 de unități care vor fi produse au fost deja alocate unor cumpărători.

 

DS3 Crossback

Divizia grupului francez PSA Peugeot Citroen, DS Automobiles, a prezentat la expoziția auto de la Paris modelul DS3 Crossback, un crossover premium cu standarde de calitate ridicate. Conform oficialilor DS, vehiculul va putea fi comandat încă din această toamnă, primele livrări fiind programate pentru primăvara lui 2019.  Urmaș al hatchback-ului DS3, noul DS3 Crossback este încă o dovadă a încercării celor de la PSA de a diferenția cât mai clar modelele celor trei mărci Citroen, Peugeot și DS. Ca prim vehicul al grupului asamblat pe noua platformă Common Modular Platform (CMP), modelul va avea o gamă de propulsoare alimentate cu benzină și motorină cu puteri cuprinse între 100 CP și 150 CP. Totodată, varianta E-Tense a crossoverului va fi animată de un motor electric cu care va putea parcurge circa 300 km cu o singură încărcare. DS3 Crossback intră într-un segment în care actualele vedete sunt BMW X1, BMW X2, Audi Q2 și Mercedes-Benz GLA.

 

Hyundai i30 Fastback N

Prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Paris, acesta este cel de-al doilea model al diviziei de „Performanță” Hyundai din Europa, după i30 N. Alături de i30 Fastback N marca din Coreea a anunțat și noile echipări „N Option”, alături de pachetul „N Line”, ambele oferind clienților multiple posibilități de personalizare. „Modelele gamei N au ca sursă de inspirație domeniul motorsport”, a explicat Thomas Schemera, Executive Vice President High Performance Vehicles & Motorsport Division Hyundai Motor Group. i30 Fastback N este propulsat de un motor turbo de 2.0 litri, lansat în premieră pe hatchbackul i30 N, disponibil în două niveluri de putere, Standard (250CP) și Performance (275 CP).

 

BMW Seria 8 Coupé

Cel mai elegant și sportiv model BMW s-a aflat pentru prima dată în lumina reflectoarelor la un salon auto. Punctele comune dintre BMW Seria 8 Coupé şi versiunea BMW M8 GTE destinată competiţiilor de anduranţă sunt evidențiate de varianta BMW M Performance disponibilă încă de la lansare. BMW M850i xDrive Coupé este propulsat de un nou motor V8 pe benzină, care dezvoltă 530 CP. Alături de acesta se regăseşte în gamă şi un motor diesel cu şase cilindri în linie care oferă 320 CP şi echipează BMW 840d xDrive. Ambele variante de modele dispun de tracţiune integrală inteligentă şi sunt echipate standard cu suspensie M adaptivă şi direcţie activă.

Citește și: Noutăți pe piața auto dezvăluite la Paris

(Articol publicat în Suplimentul Auto din numărul 1 al revistei Capital apărut în luna octombrie. Numărul din noiembrie al revistei este disponibil acum la toate centrele de difuzare a presei.)