Jaguar i-PACE

„Când alte companii vorbesc despre viitor, noi îl construim” a anunțat mândru Ralf Speth, CEO al Jaguar Land Rover. Iar datele tehnice al noului i-PACE susțin pe deplin afirmația oficialului. Micul SUV britanic este echipat cu un pachet de baterii litiu-ion care asigură o autonomie maximă de 480 km și cu două motoare electrice dezvoltate „in house” care asigură împreună 400 CP și o accelerație 0 – 100 km/h în doar 4,8 secunde. În afara informațiilor caracteristice mașinilor electrice, noul i-PACE pune la dispoziția posesorilor o întreaga pleiadă de echipamente și sisteme aferente SUV-urilor cu tracțiune integrală.

 

Jeep Wrangler

A patra generație a legendarului Jeep Wrangler a debutat cu surle și trâmbițe la Geneva mizând tot pe designul exterior unic și pe capacitățile off-road impresionante. În funcție de variantă, vehiculul poate fi dotat cu unul dintre cele două sisteme de tracțiune integrală Command-Trac 4×4 sau Rock-Trac 4×4. Pentru a fi în pas cu vremurile, noul Wrangler oferă sistemul de conectivitate, divertisment și navigație Uconnect cu diferite dimensiuni ale ecranului, dar și echipamente de siguranță precum Blind-Spot Monitoring, Rear Cross Path Detection, Park Assist sau Park View.

 

Kia Ceed

Aflat la cea de a treia generație, noul Ceed – proiectat, dezvoltat și construit în Europa – are un design nou, mai atletic și mai matur. Noul model dispune în dotarea standard de lumini de zi cu tehnologie LED, iar în interior se evidențiază planșa de bord divizată într-o zonă superioară – care conține sistemul de infotainment „plutitor” cu touchscreen – și o zonă inferioară care adăpostește panoul de control pentru sistemul audio și ventilație. Cu o gamă performantă de motoare, noul Ceed dispune de o transmisie manuală în șase trepte. Pentru propulsoarele de 1.4 litri T-GDi și 1.6 litri CRDi va fi disponibilă și o transmisie automata cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

 

Lamborghini Huracan Performante Spyder

Cu un aspect radical inconfundabil, la standul Lamborghini a strălucit în lumina reflectoarelor noul Huracan Performante Spyder. În afara motorului V10 „complet redesenat și modernizat”, bolidul uimește prin greutatea redusă generată de realizarea caroseriei din faimosul material compozit aluminiu – fibră de carbon. Pachetul aerodinamic și trenul de rulare asigură rezultate impresionante spectaculosului Performante Spyder: 640 CP, accelerație 0 – 100 km//h în 3,1 secunde și o viteză maximă de 325 km/h.

 

Lexus UX

 

Oficialii Lexus consideră noul UX „un nou tip de crossover, un Urban Explorer”. Cu un design exterior devenit caracteristic mărcii, noul vehicul are o lungime de 4.495 mm și un ampatament de 2.640 mm care asigură un spațiu interior de invidiat. Și, dacă tot vorbim de habitaclu, trebuie spus că UX este primul Lexus care oferă un finisaj nou, inspirat din textura hârtiei japoneze cunoscută sub numele „washi”. Asamblat pe noua platformă GA-C, noul Lexus UX poate fi comandat în varianta hibridă 250h sau cu motor termic de 2.0 litri.

Mazda6 Combi

Japonezii de la Mazda au prezentat la Geneva International Motor Show (GIMS) un facelift al variantei break a modelului Mazda6. Noua Mazda6 Combi are un design exterior mai rafinat și modificări importante în interior. Modelul oferă performanță crescută grație trenului de rulare SKYACTIV, o dinamică îmbunătățită și o eficiență aerodinamică superioară. Ca și sedanul, varianta Combi își îmbogățește gama de sisteme de siguranță i-ACTIVSENSE. Alături de Mazda6 Combi, la standul constructorului japonez s-au aflat două concepte impresionante, Vision Coupe și KAI.

Detalii despre alte modele importante prezentate la Geneva International Motor Show (GIMS) puteți găsi mâine, pe www.capital.ro

Foto © RS

Articol publicat în Suplimentul Auto Capital distribuit gratuit împreună cu revista din 19 martie 2018.

Citește și:

SUPLIMENT AUTO CAPITAL: Ferrari 488 Pista, Ford Ka+ Active, Ford Edge, Honda CR-V, Hyundai Kona Electric, Hyundai Santa Fe

SUPLIMENT AUTO CAPITAL: Audi A6, Bentley Bentayga Hybrid, BMW X4, Bugatti Chiron Sport

Tehnologia maşinilor viitorului, ascunsă în zăpezile din Suedia

Vânzările de autoturisme noi cresc cu 33%. Majorare moderată a pieţei second-hand

SUPLIMENT AUTO CAPITAL: Robotizare accelerată