Geneva International Motor Show (GIMS) a debutat astăzi cu prima zi dedicată presei. Încă de la ora 8, constructorii de mașini și componente din întreaga lume au început să-și prezinte cele mai noi produse, unele dintre ele uimitoare din punct de veder tehnic sau al designului. Conform organizatorilor, la centrul expozițional Palexpo se află 180 de expozanți care expun circa 900 de vehicule, dintre care 110 sunt premiere mondiale sau europene. Nu mai puțin de 10.000 de jurnaliști specializați de pe tot mapamondul asistă la cele 70 de conferințe care vor avea loc pe parcursul celor două zile dedicate presei și specialiștilor. Mai apoi, de pe 8 martiie, 700.000 de vizitatori sunt așteptați să plătească biletul deloc ieftin – 16 franci elvețieni (cca. 14 euro) – care permite accesul în universul noutăților motorizate de la Geneva.

Echipa Capital aflată la eveniment asistă la dezvăluirea unor premiere mondiale cel puțin interesante precum Jaguar i-Pace, Peugeot 508, Kia Ceed, Toyota Auris, Ferrari 488 Pista, BMW X4, Hyundai Santa Fe, Mercedes-Benz Clasa A, Mitsubishi Outlander PHEV, Ford Edge și Ka+, dacă vorbuim despre vehicule de serie, dar și a unor concepte revoluționare ca Peugeot Rifter 4×4, Rinspeed „Snap”, Mitsubishi e-Evolution, SsangYong e-SIV, BMW M8 Gran Coupe, Skoda Vision X, Mercedes-Benz EQ C sau Volkswagen ID Vizzion.

 

Mai multe detalii despre mașinile de serie, conceptele și studiile de design prezentate la ediția din 2018 a Geneva International Motor Show, veți putea citi în Suplimentul Auto Capital care va apărea pe 18 martie.