TypingDNA este o companie de securitate ce oferă servicii de identificare și autentificare folosind algoritmi de inteligență artificială ce recunosc modul unic în care tastează o persoană. Aceste “biometrice de tastare” sunt cel mai nou mod de autentificare secundară în tranzactiile online, urmând să îmbunătățească și să înlocuiască în viitor metodele actuale (SMS, OTP, token, dispozitive dedicate). 

“Încurajăm proiectele tehnologice inovatoare. TypingDNA intră în această categorie și are toate ingredientele pentru a se lansa la nivel global. Au o platformă tehnologică proprietară, care dublată de o execuție bună, îi poate înscrie printre jucătorii relevanți din zona de autentificare biometrică din următorii ani.” a declarat Radu Georgescu, Founding Partner Gecad Ventures.

Începuturile TypingDNA sunt strâns legate de participarea în cadrul mai multor programe de accelerare: MVP Academy, Hub:raum și Microsoft Accelerators Bootcamp. În tot acest timp, compania a trecut printr-un proces de maturizare și continuă dezvoltare a produsului.

 “Am reușit să dezvoltăm o tehnologie inovatoare cu aplicabilități multiple în domenii precum e-learning, e-banking, corporate, și multe altele. Prin parteneriatul cu un fond de investiții, așa cum este Gecad Ventures, și prin implicarea unor investitori cu experiență antreprenorială în domeniul IT și cyber-security putem maximiza potențialul acestei tehnologii. Suntem extrem de bucuroși de sprijinul financiar și strategic oferit de această rundă de investiție.” a declarat Raul Popa, cofondator și director executiv al TypingDNA.

Filozofia Gecad Ventures se bazează pe susținerea acordată companiilor cu potențial mare de creștere, ce au capacitatea de a inova și de a revoluționa domeniile lor de activitate. Gecad Ventures se concentrează pe investiții în proiecte software și hi-tech în domenii precum FinTech, securitate, tehnologii cloud, eCommerce și wearables.