Premierul Ludovic Orban a vorbit la B1TV despre disponibilizările de la TAROM și faptul că jumătate din angajați și-ar putea pierde locurile de muncă.

„Ce vă pot spune este că încercăm disperaţi să salvăm TAROM-ul. TAROM-ul, din 2007, de când am plecat de la Ministerul Transporturilor, a fost numai în pierdere. Am stabilit un ajutor de salvare şi suntem în curs de a decide un ajutor de restructurare.

Condiţia pentru acordarea acestui ajutor de restructurare este să aibă cu adevărat loc o restructurare a costurilor. Restructurarea costurilor presupune mai multe categorii de măsuri care trebuie luate, inclusiv reducerea numărului de angajaţi.

Avem o schemă raportată la, să spun, numărul de pasageri transportaţi, la numărul de kilometri, o schemă umflată, o schemă peste, mult peste media similiară a companiilor. Da, vor fi reduceri de personal la TAROM. Nu pot să vă spun cu precizie, se face evaluarea utilităţii fiecărei funcţii. O să fie destul de mulţi care plimbă hârtii pe acolo degeaba şi care o să-şi piardă locul de muncă”, a transmis Ludovic Orban la B1TV.

Compania nu a avut încasările la care se aştepta

TAROM nu a avut încasările la care se aştepta în această perioadă din cauza restricţiilor impuse din cauza coronavirusului.

Conform unui document publicat anterior în Monitorul Oficial reiese că vor fi restructurate până la 700 de posturi.

TAROM a primit anul trecut un ajutor de restructurare de 36,7 milioane de euro şi a solicitat un ajutor de COVID de 65 de milioane de euro. Compania are, în total, un număr de 1.800 de angajaţi.