Gata, Nicușor Dan este terminat! DNA a intrat pe fir: a cerut și a primit de la fostul jurnalist Cristian Zărescu înregistrările discuțiilor cu Nicușor Dan. De altfel, Zărescu a fost prezent la DNA unde a susținut că a fost luat la întrebări de procurori.

„Deocamdată mi-au cerut să pun la dispoziție aceste înregistrări pe un suport audio. Înregistrările le-ati auzit și dumneavoastră, nu am pus la dispoziția celor de la DNA altceva decât a apărut. Nu știu să spun pe cine ajută.” a comentat Zărescu. El a explicat din nou faptul că a facut înregistrările în condițiile în care funcționarii Primăriei Sectorului 4 au primit amenințări din partea lui Mihai Mitrache, inclusiv cu implicarea în acest caz a lui Nicusor Dan. Zărescu a mai spus, la ieșirea de la DNA, ca a depus cele patru înregistrari cu Nicusor Dan și ca a fost intrebat de procurori despre contextul in care ele au fost realizate

În context, trebuie amintit că DNA a deschis un dosar penal ca urmare a unui denunț depus de mai mulți parlamentari PSD împotriva lui Nicușor Dan, pe care îl acuză de trafic de influență, luare de mită și spălare de bani.

În ceea ce îl privește pe Cristian Zărescu, acesta a fost demis, săptămână trecută  din funcția de șef de cabinet al primarului sectorului 4. Fostul jurnalist îl consilia pe primarul Daniel Băluță din 2016, atunci când a părăsit zona media. El l-a înregistrat pe Nicușor Dan, candidatul USR PLUS susținut de PNL pentru Primăria Capitalei, și a făcut publice discuțiile cu acesta. Cunoscut ca un luptător pentru spațiile verzi, care a împiedicat zeci de proiecte imobiliare care deranjau parcuri sau spații verzi, Nicușor Dan a apărat, în discuțiile cu Cristian Zărescu, un afacerist controversat, pe Mihai Mitrache, zis ”Câine”, căruia Primăria Sector 4 voia să-i dărâme casa și restaurantul construite în Parcul Orășelul Copiilor.