În acest context, candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei susține că discuția pe care a avut-o cu șeful statului este una „firească”, el precizând că președintele Klaus Iohannis este preocupat de situaţia în care se află Bucureştiul.

„Am fost la Palatul Cotroceni. Comunicatul pe care l-a dat Administraţia Prezidenţială rezumă destul de bine ce s-a întâmplat acolo. Preşedintele este preocupat de situaţia în care se află Bucureştiul şi am discutat de soluţii pentru atragere de fonduri europene, soluţii pentru dezvoltarea economică a oraşului.

După cum ştiţi, preşedintele a fost un primar de mare succes în Sibiu. (…) Eu cred că discuţia aceasta a fost firească în contextul în care oraşul acesta cu resurse uriaşe este în faliment şi multe din serviciile esenţiale pentru viaţa oamenilor sunt la nivelul care sunt”, a spus Nicușor Dan.

Este o preocupare

Totodată, acesta a mai subliniat faptul că este nevoie de o astfel de preocupare având în vedere viitorul economic al întregii țări, dar și probleme poluării cu care Capitala se confruntă de ceva timp.

„Este o preocupare pentru un oraş de care depinde viitorul economic al României şi care din punct de vedere financiar este în faliment, din punctul de vedere al încrederii şi a pieţei financiare şi a mediului investiţional este la cele mai reduse cote din istoria recentă şi în care servicii de bază cum sunt căldura şi apa caldă, cum este traficul, cum este poluarea atmosferică, cum este infrastructura şcolară sunt la pământ”, a mai precizat candidatul la Primăria Capitalei, într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că nu a discutat cu şeful statului despre sondajele electorale şi a precizat că a plecat de la Palatul Cotroceni, în acelaşi moment, cu premierul Ludovic Orban, care a participat la întâlnire.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea