Cristian Zărescu, consilierul primarului de la Sectorul 4, care l-a înregistrat pe Nicușor Dan a fost demis de către primarul Daniel Băluţă. Această informație a fost confirmată pentru Capital chiar de către Cristian Zărescu.

Fostul jurnalist a înregistrat discuția telefonică avută cu Nicușor Dan care viza ordinul de demolare a unei clădiri din „Orăşelul Copiilor” aparţinând omului de afaceri Mihai Mitrache.

„Ne-a cerut să oprim o demolare, să ajungem la o înţelegere”, afirmă consilierul care l-a înregistrat pe Nicuşor Dan.

Pe de altă parte, candidatul dreptei la primăria generală a capitalei, Nicuşor Dan a precizat însă într-o postare pe Facebook că înregistrarea încearcă să forțeze o declarație compromițătoare din partea sa și nu arată decât faptul că a întreprins toate demersurile legale pentru a opri acțiunea abuzivă a administrației locale.

„Înregistrarea pesedistă, în care consilierul primarului sectorului 4 încearcă să forţeze, evident fără succes, vreo declaraţie compromiţătoare din partea mea, nu arată nimic altceva decât că am realizat toate demersurile legale pentru a opri o acţiune abuzivă a administraţiei locale. În primăvară, informasem, în scris, Avocatul Poporului şi Primăria Sectorului 4 despre demolarea ilegală pe care se pregătea s-o comită.

La momentul înregistrării, acum câteva luni, partea vătămată încerca să ajungă la o soluţie amiabilă. Ca parte în proces, prin Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, le-am cerut celor două părţi să se întâlnească, împreună cu avocaţii lor, pentru a discuta. Până la urmă, procesul a continuat şi justiţia ne-a dat câştig de cauză, fapt care arată că acţiunea noastră a fost una legitimă”, a scris Nicușor Dan în postarea sa.