Compania amercană Lucid Motors cu sediul în California tocmai a dezvăluit primele detalii despre varianta de serie a unui concept prezentat în luna noiemebrie a acestui an la expozțiția auto de la Los Angeles. Purtând numele Air, modelul dezvoltat de Lucid Motors are prestanța unui vehicul de lux, sobru și stilat. Chiar dacă aceste caracteristici ar putea fi suficiente pentru a atrage atenția este demn de menționat că Lucid Air ascunde detalii care dau fiori chiar și fondatorului Tesla Motors, Elon Musk.

Cea mai „slabă” versiune a lui Air are în dotare un pachet de baterii de 100 kWh, ceea ce îi conferă performanțe egale cu cel mai puternic Model S. Cum egalarea Tesla Model S nu mai este de mult un deziderat, cei de la Lucid au mers chiar mai departe dotând una dintre versiunile Air cu baterii de 130 kWh, fapt ce îi conferă vehiculului o autonomie teoretică de circa 650 km.

Mai mult de atât, Lucid Air are două propulsoare electrice care dezvoltă împreună nu mai puțin de 1.000 CP. Iar accelerația de la 0 la 100 km/h – deși încă netestată oficial – poate fi realizată în 2,6 – 2,7 secunde. O valoare demnă de orice hipercar actual.

Chiar dacă oficialii Lucid Motors au prezentat deja varianta de serie a vehiculului, intrarea pe piață a acestuia nu poate avea loc mai devreme de finalul lui 2018. Asta pentru că firma are nevoie și de o uzină care să producă un astfel de model revoluționar. În curând însă, oficialii Lucid promit inaugurarea unei facilități de producție amplasată în Casa Grande, Arizona, pentru care lucrările se află abia în faza de proiect. Nici despre prețuri nu sunt disponibile încă suficiente detalii, însă informațiile din interiorul companiei dau de înțeles că varianta de bază (100 kWh) va costa circa 100.000 USD (cca 95.000 euro). Pentru comparație, Tesla Model S P100D costă în SUA 134.000 USD.