Și dacă totuși USR se răzgândește și nu mai alege un alt Guvern? Sau dualul Victor Ponta? Desigur, mai este Marcel Ciolocu, despre care s-a spus de mai multe ori că face blat cu Ludovic Orban. Atenție, nu cu PNL, ci cu Ludovic Orban, pe persoană fizică. Căci despre asta pare a fi vorba acum. Despre iubirea pentru putere, funcții… cu orice preț.

Cu mai puțin de o oră înainte de învestirea Guvernului, care ar fi fost votat, conform surselor noastre, Florin Cîțu a anunțat că renunță la mandat. Și pentru ca penibilul să atingă cote maxime, acesta a postat pe facebook un mesaj prin care s-a detonat din punct de vedere politic și uman.

Deși întreg globul este concentrat pe criza COVID-19 și găsirea unor soluții care să atenueze picajul economic din perioada următoare, el transmite poporului că… “Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile. Cred cu tărie că pentru a avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru”. POFTIM?

Pentru a avea succes în alegerile care vin? Despre asta este vorba acum? Cum rămâne cu oamenii care vor muri de coronavirus, pentru că este greu de crezut că România va fi ocolită de această tragedie? Deci Florin Cîțu, Ludovic Orban se gândesc la alegeri. Care alegeri, oameni buni? Pe cine credeți că interesează asta acum în afară de voi, care nu doriți altceva decât să vă securizați scaunele?

Ce rol are Rareș Bogdan în tot circul PNL

Președintele Klaus Iohannis a ieșit și el public să transmită tuturor politicienilor să renunțe la jocurile politice și să voteze următotul guvern propus, care conform surselor noastre, va fi identic. Încă o dată: POFTIM? Deci tot acest circ pentru ca PNL să ajungă unde erau de fapt încă din noiembrie, doar că atunci avea o imagine mult mai bună ca acum?

Așadar urmează încă niște zile pierdute, în care se va repeta tot acel circ penibil, în care vor urma consultarea partidelor la Cotreceni, care vor propune câte un premier fix degeaba, apoi evaluarea miniștrilor, care vor primi aviz negativ, poate una, două amânări și într-un final votul, care poate fi pozitiv sau nu. Între timp se umple țara de bolnavi, dar politicienilor nu le pasă.

Din toată această mizerie politică, poate câștiga USR. Acum are un culoar favorabil și șanse maxime să-și recupereze electoratul pierdut pentru că dacă mâine ar fi alegeri, PNL s-ar prăbuși. Încă mai au timp să-și revină, dar cu acest cinism în vreme de criză nu vor ajunge prea departe.

În această ecuație, Rareș Bogdan a dispărut complet. Ludovic Orban nu vrea probabil concurenți în partid, așa că fostul jurnalist pare tras pe dreapta.

“Mă tem că nu e Klaus Iohannis cel care a generat predarea lui Cîțu. Cred că lucrurile s-au petrecut la partid. Nu avea nicio logică ca Iohannis să-l numească pe Cîțu și apoi să spună că nu mai e bun. Conducerea PNL s-a hotărât să-i spună un NU lui Iohannis. Este o primă înfruntare a lui Iohannis de către partid. Cîțu și-a dat măsura puterii, Nu este un om de stat, a rămas un om de partid”, spune și fostul președinte Traian Băsescu.

Toată ziua nu a fost anunțat niciun caz de coronavirus. Acum am ajuns la 59. Probabil s-a decis ca oamenii să fie lăsați pe planul 2 și presa să fie ochii pe politicieni. Degradant și iresponsabil!