Orban a fost întrebat dacă Guvernul Cîțu va avea aceeași soartă ca și Guvernul Orban 2 sau va exista un vot de investitură. Liberalul a spus că decizia aparține Parlamentului în acest sens, relatează news.ro.

„Vom vedea, este în mâna Parlamentului decizia privitoare la învestirea Guvernului Cîţu. Noi am purtat discuţii, negocieri, am încercat să formăm o majoritate miniştrii noştri s-au prezentate în comisii la un nivel foarte bun, într-o evidentă creştere, de altfel se vede că au şi obosit să ne dea aviz negativ candidaţilor noştri de miniştri, foarte mulţi primind aviz favorabil. Prestaţia Guvernului care de fapt este în funcţie este o prestaţie extrem de serioasă, care abordează cu maximă responsabilitate toate problemele României şi care împinge înainte toate proiectele de dezvoltare. Ca atare, ce va face Parlamentul, va face Parlamentul”.

Legat de cum vor vota parlamentarii PNL, Ludovic Orban a răspuns astfel: “PNL va acţiona în conformitate cu prevederile constituţionale cum este normal. (…) Ne-am străduit încercând să formăm o majoritate şi vom vedea că până la urmă Parlamentul decide”.

Legat de PSD și de faptul că social-democrații așteaptă mai întâi un răspuns al CCR privind ordonanța legată de alegerile anticipate înainte să stabilească data de investire a Guvernului Cîțu, Ludovic Orban a declarat că nu vede nicio legătură între procedura de învestire şi activitatea Curţii Constituţionale.

“Nu văd nicio legătură între procedura de învestire şi activitatea Curţii Constituţionale. Sigur poate fi legătura politică care există între psd şi unii dintre judecătorii CCR altfel nu are nicio legătură instituţională, nu are nimic de-a face procedura de învestire cu ordonanţa de urgenţă privitoare la alegerile anticipate”.