Ce spune Gabriela Firea

„Am încercat, deşi suma e mică, să o distribuim ca să nu fie sincope în principalele domenii. (…) Cea mai mare sumă – peste 500 milioane de euro – este pentru fluidizarea traficului”, a spus Firea în şedinţa CGMB de vineri, pe a cărei ordine de zi se regăseşte proiectul de hotărâre privind bugetul general centralizat propriu al municipiului Bucureşti pe 2020.

Ea a menţionat că în proiectul de buget pentru servicii publice – termoficare, iluminat, apă, canal – sunt prevăzuţi peste 200 milioane de euro, pentru sănătate – peste 100 milioane de euro, în domeniul protecţiei sociale – peste 100 milioane de euro, pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic – 45 milioane de euro.

Firea a vorbit și despre evenimentele pe care le face

„S-a vorbit foarte mult de când sunt primar că se organizează evenimente (…). Nu (sunt – n.r.) mai multe decât în marile oraşe conduse de primari parte a unui partid guvernământ care au dreptul să organizeze (…). Numai la Bucureşti nu avem voie să organizăm nimic”, a spus Firea, precizând că sunt 28 de instituţii culturale în Bucureşti.

Ea a solicitat să i se spună ce teatru sau muzeu să închidă. „Să ne spună stimabilii domni la putere, la Guvern (…) cu care să începem”, a mai declarat Firea.

Potrivit acesteia, nu are legătură „o sumă infimă pentru evenimente culturale sau de relaxare” şi „sumele uriaşe necesare” pentru reabilitarea reţelei de termoficare, infrastructură etc. Firea a subliniat că nu a neglijat niciodată aceste domenii, scrie Agerpres.