„A fost un vot în Consiliul Politic Naţional. Sub nicio formă nu vreau să pun la îndoială votul unanim al colegilor noştri. Este absolut normal ca o conducere a unei formaţiuni politice, care răspunde în faţa întregului partid şi a membrilor şi a simpatizanţilor, dar cel mai important răspunde în faţa oamenilor, să ia cele mai bune decizii la nivel politic la toate organizaţiile şi dacă acolo au fost anumite probleme, iar conducerea a decis această schimbare în bine la Vrancea, eu nu am cum să fiu de altă părere.

Îmi pare foarte rău de domnul Marian Oprişan, de situaţia în care se află, dar trebuie să înţeleagă faptul că deciziile care se iau la nivelul partidului sunt din dorinţa de a schimba în bine imaginea formaţiunii politice. Oamenii îşi pun speranţele în noi şi atunci când ni se trag anumite semnale din partea societăţii civile, din partea cetăţenilor, trebuie să ţinem cont de ele”, a afirmat Firea.

Listele trimise de Marian Oprişan la Vrancea au fost invalidate

De asemenea, președintele PSD București a explicat că în plan politic decizia a fost luată şi lucrurile rămân aşa cum s-a stabilit.

„La nivel uman, sunt absolut convinsă că şi domnul Ciolacu, şi domnul Stănescu, domnul Grindeanu, domnul Dîncu nu au absolut nimic împotriva domnului Oprişan şi probabil că dacă se va putea, se va menţine o relaţie de colegialitate, cel puţin, sau de amiciţie, dar în plan politic decizia a fost luată, a fost votată, lucrurile rămân aşa cum s-a stabilit. nu este normal să le contestăm de pe margine. Dacă avem ceva de spus, le vom face în cadrul forurilor de conducere”, a adăugat aceasta.

Marcel Ciolacu a anunţat miercuri că listele pentru alegerile parlamentare ale organizaţiei de la Vrancea au fost invalidate de Consiliul Politic Naţional al formaţiunii, adăugând că el consideră că nu este oportun ca Marian Oprişan să candideze pentru Senat.

„Listele trimise de domnul Marian Oprişan la Vrancea au fost invalidate. Acest lucru înseamnă că se declanşează din nou procedura şi diseară vom lua decizia asupra listei de la Vrancea. Îmi menţin părerea că domnul Marian Oprişan trebuie să candideze pentru o funcţie în Parlament. În opinia mea, nu este oportună candidatura domnului Oprişan pentru Senat. Cel mai oportun în acest moment este să rămână vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea”, a transmis Ciolacu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea