Gabriela Firea nu are nicio treabă cu azilele groazei. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a caracterizat scandalul unde bătrânii au fost exploatati și neglijați drept unul „clocit” și „organizat”.

El afirmă că „adevărul a ieșit la iveală”. Conform acestuia, Gabriela Firea nu a avut nicio treabă cu azilele groazei. De asemenea, Ciolacu consideră că cea mai mare calitate pe care o are este aceea că a încercat să adune în echipă „tot ce este plusvaloare”.

Marcel Ciolacu susține că atacul a fost organizat

Marcel Ciolacu a susținut că, atunci când a ajuns la guvernare, a devenit evident că au început să apară problemele. Acestea, susțin el, erau cunoscute încă din luna februarie. Chiar dacă PSD a preluat guvernarea abia în luna august.

„Știţi foarte bine la ce mă refer: la azilele groazei. Din februarie, până am ajuns eu prim-ministru, când în acel moment era şi doamna Gabriela Firea ministru, s-a clocit şi s-a organizat tot acel atac. Astăzi, după nici un an de zile, adevărul a ieşit la iveală: Gabriela Firea nu a avut nicio treabă cu azilele groazei. Marius Budăi nu a avut nicio treabă cu azilele groazei. Trebuie să învăţăm, fiindcă suntem oameni politici, trebuie să înţelegem că politica nu este balet, trebuie în schimb să ţinem unii la alţii”, le-a transmis Marcel Colacu sâmbătă, social-democraţilor din Argeş.

Gabriela Firea
SURSA FOTO: captură Digi24

Gabriela Firea și-a dat demisia pe fondul „azilelor groazei”

Amintim că scandalul legat de azilele groazei a ținut mult timp prima pagină a ziarelor. DIICOT a inițiat un dosar penal și a efectuat mai multe percheziții. Inspectorii s-au sesizat în urma anchetei jurnalistice a Centrului de Investigații Media privind azilele groazei din Voluntari.

Aici, mai multe persoane vârstnice și cu handicap erau supuse unor tratamente inumane. Cei care gestionau aceste aziluri aveau legături cu persoane apropiate Gabrielei Firea, atunci ministru al Familiei. Ei erau în relație și cu Marius Budăi, ministru al Muncii.

După izbucnirea acestui scandal, amândoi au fost nevoiți să își prezinte demisiile. Gabriela Firea și-a suspendat funcțiile de conducere din partid.

Liderul PSD a dat detalii despre candidatura la Primăria Capitalei

În urmă cu câteva zile, Marcel Ciolacu a susținut că și-ar fi dorit ca Gabriela Firea să fie candidata partidului la Primăria București. El a subliniat că, însă, că în politică nu întotdeauna faci ceea ce simți sau ceea ce este necesar pentru cei apropiați.

El a menționat că este conștient că mulți sunt dezamăgiți că Gabriela Firea nu este candidata partidului. Liderul PSD a spus că este corect ca aceasta să fie supărată pe el. Ciolacu a adăugat că în politică, de multe ori, implicațiile afectează și familia. Este un tribut pe care fiecare trebuie să îl plătească, a punctat acesta.