Cătălin Cîrstoiu se declară nevinovat! Nu a avut contract de muncă la ANEMONA

Cătălin Cîrstoiu respinge acuzațiile care i-au fost aduse, conform cărora, medicii rezidenți de la Spitalul Universitar de Urgență din București ar fi direcționat pacienți către clinica privată ANEMONA, deținută de soția sa, pentru consultații contra cost, în loc să le ofere servicii pe baza asigurărilor de sănătate.

El deține înregistrările conversației cu pacienții respectivi. Medicul care vorbea cu pacienții nu era un medic rezident, ci un medic primar. Le-a spus pacienților să se gândească deoarece le oferă tot sprijinul la Spitalul Universitar de Urgență din București. Acești medici au dreptul să consulte unde doresc. Pacientul are dreptul să fie consultat unde vrea și să plătească o taxă, dacă alege sectorul privat. Colegii săi au consultat pacienți acolo. Au existat momente când i-au solicitat să consulte.

El n-a primit bani pentru aceste servicii. A făcut-o din proprie inițiativă.

„Am toată conversația cu pacienții respectivi. Medicul care vorbea nu era rezident, era medic primar și spunea vă rog să vă gândiți fiindcă domnul doctor vă oferă tot sprijinul la Spitalul de Urgență București. Acești medici au dreptul să consulte unde vor ei. Pacientul are dreptul să fie consultat unde vrea el și își asumă că dacă merge în domeniul privat plătește o taxă. Colegii mei au consultat acolo pacienți, au fost dăți când ei mi-au cerut colegii să consult.

Eu nu am încasat bani, am făcut-o că am vrut eu. Pe principiul acestei incompatibilități. Eu pot să am un hobby în timpul meu liber. O modificare creată de USR a creat un haos în sistemul de sănătate pentru că încalcă dreptul la timp liber. Când am mers din timpul meu liber să operez eram în incompatibilitate?

Eu nu sunt în stare de incompatibilitate, nu am avut contract la ANEMONA, acolo mi-am ajutat colegii. Nicușor Dan s-a numit el pe sine director la parcuri, doamna Clotilde Armand e într-o situație similară”, a zis el, miercuri seară, într-un interviu acordat pentru B1 TV.

Crede că niște oameni vor să-i facă rău

Declarațiile sale au fost făcute în urma solicitării liderului PSD, Marcel Ciolacu, și a liderului PNL, Nicolae Ciucă, de a oferi explicații în legătură cu acuzațiile care i-au fost aduse, în contextul în care el este candidatul comun PNL-PSD pentru funcția de primar general al Capitalei. Va organiza o conferință de presă pentru a clarifica toate acuzațiile care i se aduc.

„Nu am fost dispărut. A fost activitate, am filmat niște clipuri. Am lansat termoficarea, proiectul pe transporturi. Mie mi-ar plăcea să vorbim mult mai mult despre Capitală. Eu am intrat în această cursă, sunt susținut de PSD și PNL, e o alianță care dă orașului stabilitate. Eu sunt candidatul alianței PSD-PNL.

E ciudat să discutăm pe surse. Realitatea e că sunt candidatul alianței. Nu îmi pun problema să mă retrag. Nu a fost discuția să mă retrag. Eu am plecat de la Guvern cu decizia că rămân în continuare candidatul coaliției. Am fost candidatul momentan, comasat. Nu înțeleg de ce e această îndârjire a tacurilor la adresa mea. Niște lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup. Nu sunt în stare de incompatibilitate.

Rolul meu e să explic. Eu mi-am făcut profesia. Voi încerca să ofer explicațiile. Va fi săptămâna viitoare o conferință de presă tematică”, a anunțat el.