Într-o postare pe pagina personală de facebook, Gabriela Firea îl acuză pe candidatul PNL-USRPLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, că susține măsuri care vor duce la o adevărată explozie a prețurilor la încălzire și transport public în București.

Totodată, Firea este de părere că reducerea subvenției la aceste servicii va arunca în sărăcie mulți locuitori ai Capitalei.

„Sapa de lemn! Saracie lucie! Pauperizare accelerata! Asta va insemna “noul Bucuresti”, in viziunea candidatului “dreptei unite”. Bugetul si asa redus, a circa doua milioane de bucuresteni, este in pericol, deoarece acest candidat a anuntat in nenumarate randuri ca va reduce substantial sau chiar va anula subventiile achitate luna de luna de catre Primaria Capitalei, la transportul public in comun si termoficare.

Concret, un bilet de autobuz costa acum pe ruta urbana 1,3 lei iar pe ruta regionala 1,5 lei, preturi subventionate.

Fara subventie, fiecare calator va plati 6 lei. Iar un abonament lunar costa acum 50 de lei si va ajunge la 250 de lei. Un cost enorm, pentru majoritatea familiilor.

Si in cazul agentului termic, situatia este la fel de grava. Sa luam doar un exemplu. Daca acum o familie plateste pentru 3 persoane care locuiesc in 3 camere 200 de lei, factura fara subventie va ajunge la 650 lei”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Care este soluția corectă

Firea nu renunță și atrage atenția cu privire la soluția corectă pentru rezolvarea acestei situații. Potrivit Primarului Capitalei, soluția este o alocare de fonduri de la Guvern către Primărie, în condițiile în care Bucureștiul contribuie cu 25% la Produsul Intern Brut.

„Solutia corecta fata de bucuresteni, de a rezolva problemele financiare ale Capitalei, NU este cea propusa de candidatul partidelor “unite de dreapta”!

Ci alocarea de la Guvern a unui procent decent din Bugetul National, potrivit contributiei noastre. Bucurestiul contribuie cu 25% la PIB-ul tarii si ni se intoarce sub 1%. Infim!”, mai scrie Firea.

Sursă foto: INQUAM George Călin