Gabriela Firea și-a anunțat ieri candidatura pentru cel de-al doilea mandat la Primăria Capitalei. Cu această ocazie, primarul general a ținut o declarație de presă în care a vorbit despre opțiunile pe care le au bucureștenii pe data de 27 septembrie, atunci când vor avea loc alegerile locale.

Firea a mai vorbit și despre moțiunea de cenzură pe care PSD o va depune azi în Parlament și că votul va urma să aibă loc în această săptămână. Primarul General al Capitalei a ținut să menționeze și problema traficului din București.

„Mâine, PSD va depune moţiunea de cenzură la Parlament şi în cursul săptămânii viitoare va avea loc şi citirea moţiunii, urmând să programăm votul. Ceilalţi se plâng, că este trafic în Capitală şi că avem poluare, dar nu vin cu soluţii concrete. În momentul în care noi am avut guvernarea s-a lucrat, acum, de aproape un an de zile, nu se mai lucrează, tocmai probabil pentru a da motive bucureştenilor să fie supăraţi pe primarul general”, a spus Firea.

Între cine și cine au de ales bucureștenii

„Deşi lucrurile par foarte complicate în acest moment, cred că ele sunt simple – bucureştenii au de ales între mine, care voi continua toate proiectele de dezvoltare ale Capitalei, echipa mea (…) şi candidatul dreptei unite, care a anunţat cât se poate de clar că, dacă va ajunge vreodată la Primărie, va elimina sau reduce drastic subvenţiile pentru transportul public în comun şi pentru termoficare”, a precizat Firea.

Candidatul dreptei, un mare pericol

Actualul edil al Capitalei este de părere că proiectul candidatului dreptei este un mare pericol pentru investiții deoarece a anunțat că va avea preferințe. Mai mult decât atât, aceasta a maia declarat că există peste un milion și jumătate de români care folosesc transportul în comun și peste un milion și jumătate de persoane care sunt racordate la rețeaua de termoficare.

Dacă contracanditatul Gabrielei Firea va ajunge edilul Capitalei, actualul primar consideră că mulți bucureșteni vor fi aduși în stadiul de sărăcie.

„Este un mare pericol, de asemenea, proiectul de dreapta pentru Bucureşti şi în ceea ce priveşte investiţiile, pentru că acest candidat al dreptei unite a anunţat că în momentul în care va ajunge la primărie, va avea preferinţe – exact ce se întâmplă la Guvern – pe timpul pandemiei Guvernul ne-a spus să stăm în casă – de ce să stăm în casă? Ca să nu mai fim vigilenţi. Noi, oamenii politici, suntem efemeri în aceste funcţii – important este să lăsăm ceva durabil în urma noastră, iar eu, cel puţin, până în acest moment, am lucruri durabile pe care le-am realizat împreună cu echipa mea”, a mai spus Firea.

Sursă foto: INQUAM Photos / Alexandru Busca