„Sincer, cred că acele afirmaţii trebuie citite în cheie electorală. Doamna a încercat să-şi facă campanie electorală. Pe de altă parte, am rugat departamentul meu să verifice dacă au ajuns astfel de scrisori la noi la Administraţie.

Nu au ajuns astfel de scrisori la noi la Administraţie. Eu cred că iarăşi PSD încearcă să facă o acţiune electorală, care cel puţin logistic se pare că a fost defectuoasă”, a afirmat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

Ce a mai declarat președintele miercuri

În cadrul declarațiilor de presă de miercuri de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a vorbit despre starea de urgență. Șeful statului a declarat că nu dorește ca România să intre iar în starea de urgență doar că va apela la acest instrument dacă situația scapă de sub control și nu mai există ale măsuri.

Mai mult decât atât, președintele a vorbit și despre pensii și alocații despre care a declarat că actuala guvernare dorește să le majoreze doar că acest lucru trebuie făcut pas cu pas, fiind imposibil o creștere peste noapte.

Șeful statului a fost întrebat  ce crede despre moțiunea de cenzură pe care PSD o va depune în luna august. La acestă întrebare Iohannis a răspuns că moțiunea de cenzură este un instrument pe care opoziția îl folosește în cazul în care guvernul este acuzat de management defectuos. Președintele a spus că Guvernul Orban nu poate fi acuzat de așa ceva.