Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat duminică, 25 februarie, la B1 TV, că va candida la alegerile pentru Primăria Capitalei, programate în vară, din partea partidului pe care îl conduce, Partidul Umanist Social Liberal.

„Nu vreau să sting nimănui lumina. Avem culoare de zbor separate. Doresc o alianță cu aceste partide indecise (n.red. PSD și PNL) și cred că mi-a venit rândul și voi candida din partea PUSL. Iar cine vrea să se alieze cu noi sunt deschis, sunt social și liberal!”, a spus Piedone, la B1 TV.

Șansele lui Piedone la Capitală

Cristian Popescu Piedone a fost inclus într-un sondaj CURS, publicat cu doar câteva ore înainte de anunțarea candidaturii sale. El ar obține 10% dintre voturi, situându-se după Nicușor Dan (36%) și Gabriela Firea (33%).

Primarul actual al sectorului 5 a făcut o serie de declarații pe 20 februarie, după discuțiile cu premierul PSD Marcel Ciolacu. El a spus că dacă PSD va desemna un candidat cu șanse reale la Primăria Capitalei, îl va sprijini. În caz contrar, este pregătit să candideze.

Piedone, primar, primaria Capitalei
SURSA FOTO: Facebook

PSD nu și-a anunțat încă candidatul

Alegerile europarlamentare și cele pentru Primăria Capitalei sunt programate pe 9 iunie, conform calendarului anunțat de PNL și PSD.

Declarațiile lui Piedone au survenit într-un context în care PSD nu și-a desemnat încă candidatul pentru alegerile locale. Președintele social-democrat, Marcel Ciolacu, a indicat în mai multe rânduri că Gabriela Firea este opțiunea pentru PMB în acest moment, însă decizia finală se va lua în vară, după europarlamentare.

Pe ce sprijin se mai bazează Nicușor Dan

Fostul primar general în perioada 2016-2020 și-a exprimat nemulțumirea față de faptul că aceasta este „candidatul deocamdată”.

În paralel, actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, beneficiază de sprijinul USR, PMP și Forța Dreptei, formând „Dreapta unită”. El a exprimat recent încrederea că electoratul de dreapta din București va vota împotriva PSD la alegerile locale. El este convins că va primi un vot în favoarea sa. Trebuie spus că PNL i-a retras sprijinul politic. În acest moment, numele celui care ar putea intra în cursă din partea liberalilor este vehiculat ca fiind al lui Sebastian Burduja.