Gabriela Firea nu mai candidează, până la urmă, la Primăria Capitalei?

Mihai Tudose, șeful de campanie al PSD, a vorbit, joi seara despre strategia social-democraților pentru alegeri, candidații lor și scenariile politice pentru toate scrutinurile electorale din acest an.

Potrivit spuselor sale, Gabriela Firea nu mai candidează pentru funcția de primar general al Capitalei. PSD nu a propus-o, „nu au avut loc nicăieri în țară desemnările”.

„Dna Firea, pentru mine a fost o surpriză a d-lui Pandele, care a spus că doamna nu mai candidează. Nu mă așteptam. Nu a spus partidul că nu o susține.

Știți cum funcționează lucrurile. Trebuie ca domnia sa să își dorească, organizația să o propună, dar nu a propus-o, nu au avut loc nicăieri în țară desemnările.

Unde dna Firea a simțit o breșă în ceea ce privește pe domnia sa, e cea mai bine plasată în toate sondajele. Câteodată pare insuficient pentru a câștiga primărie”, a spus el, joi seara, pentru Realitatea PLUS.

Întrebat dacă s-a discutat despre candidatura comună la alegerile prezidențiale, Mihai Tudose a recunoscut că toate scenariile sunt posibile, însă el susține candidatura lui Marcel Ciolacu, liderul social-democraților.

Mihai Tudose
Mihai Tudose (SURSA FOTO: Facebook, Mihai Tudose)
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (SURSA FOTO: Facebook, Marcel Ciolacu)

Calendarul alegerilor 2024. Când vor fi alegeri prezidențiale în România?

Liderii coaliției de guvernare au anunțat recent că alegerile locale și alegerile europarlamentare se vor desfășura pe 9 iunie. Alegerile prezidențiale vor fi reprogramate pentru luna septembrie, cu primul tur pe 8 septembrie și turul 2 pe 22 septembrie.

Decizia de a muta alegerile prezidențiale în septembrie a fost luată în contextul unui acord pentru a combina alegerile locale și europarlamentare și pentru a forma o alianță și liste comune pentru scrutinul european. Obiectivul acestei decizii este să asigure stabilitatea națională și coerența guvernării.

Alegerile locale vor fi susținute de fiecare partid în parte, în timp ce la alegerile europarlamentare se va prezenta o listă comună. Alegerile prezidențiale și cele parlamentare vor avea loc conform calendarului obișnuit.

„Nu ne putem permite să fragilizăm stabilitatea țării pentru orgoliile politice mărunte, care ar putea să afecteze îndeplinirea obiectivelor pe care ni le-am asumat în fața românilor”, a zis liderul liberalilor, Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă
SURSA FOTO: Facebook, Nicolae Ionel Ciucă