Gabriela Firea este candidatul din partea PSD în cursa pentru Primăria Capitalei

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, a afirmat că actualul candidat pentru poziția de primar general din partea PSD este Gabriela Firea.

Cu toate acestea, el a subliniat că în cadrul Coaliției urmează să se decidă dacă vor merge independent în această competiție politică. El a precizat că nu s-a decis dacă vor colabora cu Partidul Național Liberal.

Premierul a anunțat că situația va fi clarificată în scurt timp. Declarațiile au fost făcut vineri, 23 februarie, la Târgu-Mureş.

„În momentul acesta am stabilit o alianţă electorală. În acest moment, candidatul pentru funcţia de primar general e doamna Gabriela Firea din partea PSD.

În interiorul coaliţiei, la fel cum am stabilit şi o alianţă, urmează să vedem dacă vom merge separat în această confruntare politică sau mergem împreună cu cei de la PNL.

Deci sunt ferm convins că, în următoarea perioadă, se va lămuri acest lucru”, a transmis Marcel Ciolacu.

Firea anunța încă din ianuarie termenul de „candidat, deocamdată”

Într-un discurs susținut pe 28 ianuarie 2024, fostul ministru al Familiei și fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a discutat despre perspectivele alegerilor pentru funcția de primar al Capitalei.

În calitate de vicepreședinte al Partidului Social Democrat (PSD), a menționat că încă nu s-a luat o decizie cu privire la candidatura sa.

Fostul edil sublinia importanța ca fiecare partid să-și stabilească candidații proprii. Mai ales într-un an marcat de patru runde de alegeri. Ea a evidențiat necesitatea unui sprijin reciproc între colegi pentru proiecte comune.

Gabriela Firea a avertizat că întârzierea în desemnarea candidaților ar putea genera neclarități și ar putea alimenta potențiale scandaluri suplimentare.

Totodată, ea anunța un nou termen, cel de „candidat, deocamdată”.

„Util mi s-ar părea pentru fiecare partid să-și desemneze candidații, pentru că este un an cu 4 rânduri de alegeri și este nevoie de un sprijin reciproc între colegi, pentru că sunt proiecte comune.

Nu cred că ar trebui așteptat, eventual să se aștepte pentru a exista un alt scandal. (…)

Simt că există o ezitare, pentru că s-a statuat un nou termen ”candidatul deocamdată”. Faptul că eu sunt candidatul deocamdată, asta nu mă face să mă simt foarte susținută. Eu nu fug de responsabilitate, eu nu fug de proiectele pe care mi le-am asumat.

Trebuie să fim împreună toți președinții de la sectoare, toți aliații PSD-ului, dar trebuie luată o decizie dacă sunt eu candidatul sau va fi un alt coleg”, a declarat Firea, la Prima News.