Candidatul pentru postul de Ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a primit aviz negativ din partea Comisiilor parlamentare de Învăţământ, 21 de parlamentari votând „împotrivă”, 15 „pentru” şi înregistrându-se 2 abţineri.

Parlamentarii PDL au votat în favoarea lui Funeriu, iar cei care s-au opus au fost reprezentanţii PSD, PNL şi UDMR. Deputatul Zisopol Dragoş a anunţat că grupul minorităţilor a participat la dezbateri, dar nu şi la vot. Parlamentarii Cristian Ţopescu şi Raimond Luca au fost cei care s-au abţinut.

Dezbaterile au durat 3 ore şi jumătate şi 20 de parlamentari au pus peste 50 de întrebări, a anunţat preşedintele Comisiei de învăţământ a Camerei Deputaţilor, Cristain Dumitrescu.

Preşedintele Comisiei de Învăţământ a Senatului, Mihail Hărdău, a propus ca votul asupra candidaturii lui Funeriu să fie unul secret, dar această propunere nu a fost acceptată de majoritatea celor prezenţi.

Votul s-a desfăşurat în absenţa lui Daniel Funeriu, care a fost invitat afară din sală de către Cristian Dumitrescul a exprimarea votului.

SURSA: Mediafax