Informații fără precedent despre Fuego. Artistul suferă de o boală devastatoare pentru care trebuie să ia un tratament regulat. Mai exact, este vorba despre o boală genetică moștenită chiar de la tatăl său, care și-a pierdut viața din cauza ei.

Fuego se confruntă cu probleme cardiace, iar în momentul de față ia medicamente care să îi țină sub control starea de sănătate. Într-un interviu acordat la Antena Stars, acesta a dezvăluit că tratamentul îl ajută la buna funcționare a sistemului circulator, dar și a întregului organism.

El a mai precizat că pastilele nu sunt foarte complicate, ci unele pe care orice român le a în fiecare dimineață. Totodată, Fuego a și slăbit aproape 12 kilograme pentru a avea un organism sănătos.

De ce boală nemiloasă suferă Fuego?

„În momentul în care vii dintr-o genă și moștenești ceva de la părinți, în speță, problema pe care a avut-o tatăl meu cu inima… eu tratez lucrul acesta prin pastile, care nu sunt niște pastile foarte complicate, ci unele pe care le ia orice român în fiecare dimineață.

Asta nu înseamnă că sunt un om bolnav. Încerc să mă întrețin, încerc să fac lucruri frumoase pentru corpul meu, nu degeaba am și slăbit aproape 12 kilograme. Din păcate, îl moștenesc pe tata, din acest punct de vedere: tensiune, inimă”, a declarat Fuego.

O reacție în acest sens a venit din partea medicului Ovidiu N. Peneş. El a explicat în ce constă această afecțiune comună cardiacă. Potrivit medicului, bolile de inimă componenta genetică este esențială.

Ce spun medicii despre afecțiunile cardiace?

Totodată, el a mai adăugat că în cazul infarctului unui părinte, acest lucru poate fi transmis mai departe și copilului.

„Moștenim de la părinți și bunici, de la generațiile anterioare, o serie întreagă de lucruri. Unele ne ajută, altele ne fac rău. În cazul bolilor de inimă, componenta genetică joacă un rol esențial. Pentru că mușchiul inimii are anumite comportamente, vasele de sânge la fel.

Modul în care ne intră nouă presiunea în sistemul vascular, modul în care ni se coagulează sângele, cât de aderent este peretele vascular – toate aceste aspecte determină riscul de a face o boală vasculară și cardiovasculară. Infarctul, în cazul tatălui, poate fi moștenit de copii”, a susținut medicul.